Oana Roman, despre Ivan Patzaichin: Se simțea stingher când trecea pe lângă statuia lui

Sursa foto: Facebook Oana Roman
Sursa foto: Facebook Oana Roman

Oana Roman a vorbit despre pierderea dureroasă a lui Ivan Patzaichin, omul pe care a avut prilejul să îl cunoască îndeaproape.

"Unul din privilegiile vieții mele, poate cel mai important, este ca am avut șansa să cunosc îndeaproape oameni mari. Oameni speciali, legende vii! L-am cunoscut destul de bine pe Ivan și sunt recunoscătoare pentru acest dar pe care mi l-a oferit viața. Ivan a fost OM, cu majuscule, printre puținii numărați pe degete pe care i-am cunoscut în viata asta. Apanajul oamenilor mari este smerenia! Nu am cunoscut om mai smerit și mai bun ca Ivan. Era din cei aleși, din cei cu care s-a plămadit bunătatea omenirii. Era fără îndoială bun, simplu în complexitatea lui, ales nu doar pentru harul nemărginit pe care l-a avut, dar și pentru că emana smerenie și parcă plutea deasupra noastră.

Nu vorbea niciodată despre el, nu se lăuda, nu-și etala meritele pentru că ele erau toate evidente pentru oricine! Și el știa asta. Nu avea nevoie să mai demonstreze nimic. Nu știu alt om despre care nimeni vreodată sa nu fi spus un cuvânt nepotrivit. El era din acei puțini oameni datorită cărora umanitatea asta nu se prăbușește și reușește să supraviețuiască! A plecat discret la fel cum a trăit. Îmi aduc aminte ca mi-a spus o dată că se simțea cumva stingher când trecea pe lângă statuia lui. I se părea ca e prea mult și că într-un fel poate nu o merita din timpul vieții. Atât era de smerit. Deși era probabil singurul care și-a meritat cu prisosință statuia. Acum sper că e la dreapta LUI, sunt sigură ca a plecat în râuri nesfârșite de lumină și cu mulți îngeri care l-au ghidat", a scrisOana Roman pe Facebook.

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, a murit, ieri, 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. De 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață, scrie GSP.ro

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984. 22 de medalii mondiale are "Amiralul" în palmaresul său, 9 de aur, 4 de argint şi 9 de bronz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel