O speranță pentru Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște. Ar putea fi preluat de o companie străină

Reprezentanţii Beltrame Group verifică starea utilajelor din Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, cu intenția de a face o ofertă de preț în vederea preluării unității.

Reprezentanţii Beltrame Group, care au avut recent și o întâlnire cu autoritățile la Instituția Prefectului, au revenit de câteva zile la Târgovişte pentru a verifica starea utilajelor din COS, cu intenția de a face o ofertă de preț în vederea preluării unității aflate în insolvență și cu procesele ”pe masă”, potrivit dbonline.ro.

”Toate utilajele principale sunt la locul lor și în stare de funcționare, iar salariaților care au asigurat pornirea /verificarea utilajelor li s-a încheiat CIM (contract individual de muncă) pentru o durata de 8 zile”, a anunțat Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului ”Valahia”.

Următorul termen dat de Tribunalul Dâmbovița în procedura falimentului este pe 19 octombrie. ”La acest termen se vor verifica creanțele născute în timpul procedurii insolvenței, inclusiv salariile restante neîncasate de salariați pe perioada preavizului”, a mai declarat Nicolae Dragodănescu.

"România importă inclusiv fier beton"

”Statul român  nu pare interesat să preia COS Târgovişte în contul creanței bugetare prin dare în plată și probabil așteaptă să recupereze datoria din prețul de vânzare / lichidare. Prețul oțelului a crescut foarte mult și în acest moment România importă inclusiv fier beton”, a mai transmis liderul sindical.

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște se află în insolvență de mai mult de 8 ani. Compania s-a aflat în portofoliul grupului rus Mechel şi este controlată în prezent de către offshore-ul cipriot Mazur Investments Ltd., cu peste 86% din acţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel