O creatură invincibilă de pe Terra supraviețuiește și în spațiu

Oamenii de știință au descoperit de-a lungul vremii o creatură considerată invicibilă pe Pământ, iar de curând au stabilit că ea poate supraviețui și în spațiu. Micile animale sunt capabile să supraviețuiască fierberii, înghețării, deshidratării, radiațiilor și presiunii atmosferice, fiind reunite în peste 900 de specii ale încrengăturii Tardigrada.

Potrivit Daily Mail, oamenii de știință au descoperit că tardigradele (numite și urși de apă) pot fi deshidratate complet timp de câţiva ani, iar după toate acestea au capacitatea de a reveni la viaţă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. De asemenea, urșii de apă pot rezista şi în aerul lipsit de oxigen din spaţiu, poate rezista la temperaturi de -273 de grade Celsius, la radiații de o mie de ori mai puternice decât limita oricărui animal, poate trăi zece ani fără apă. Având o lungime de aproximativ un milimetru, tardigradele sunt considerate a fi cele mai rezistente creaturi de pe Terra, ele putând să trăiască și 200 de ani.

Tardigradele sunt unele dintre cele mai fascinante animale, ele fiind capabile să trăiască în cele mai extreme condiții. De altfel, ele sunt întâlnite peste tot pe suprafața Terrei, de la cei mai înalți munți, până în adâncimile profunde ale oceanelor.

Micile nevertebrate trăiesc în habitate acvatice și semiacvatice, precum licheni sau mușchi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel