O bluză inteligentă te poate ajuta să elimini stresul de la locul de muncă

De câte ori ai simțit nevoia la locul de muncă să iei o pauză pentru a-ți odihni mintea? De câte ori te-ai oprit din muncă atunci când stresul a ajuns la un nivel înalt? O bluză inteligentă te avertizează când este momentul potrivit pentru a lua o pauză de relaxare a minții.

Bluza inteligentă care măsoară stresul muncitorilor, "Stay Active", este un proiect european condus de companii spaniole precum Teamnet și Eurecat. Centrul tehnologic a proiectat deja bluze pentru ca șoferii să nu adoarmă la volan, fotbaliștii să își măsoare performanța pe teren sau chiar și pentru actorii Cirque du Soleil.

Bluza "Stay Active" măsoară ritmul cardiac, a tensiunii arteriale și a temperaturii corpului.

"Este o bluză obișnuită, senzorii nu sunt văzuți și materialele pe care le folosim sunt din poliester, bumbac și un material care să permită spălarea. Ea măsoară temperatura părților specifice ale corpului, de exemplu, zona lombară sau orice altă zonă în care lucrătorul are probleme. De asemenea, vă poate da sfaturi pentru diabetici. Posibilitățile sunt aproape nelimitate și depind de poziția corpului", explică Miguel Rey, directorul general al companiei Eurecat pentru publicația Abc.es.

(w670)

Senzorii bluzei transmit informații prin Bluethoot unui calculator care le colectează pe toate, transformându-le într-o grafică. Iar astfel, printr-un mesaj ești anunțat când trebuie să te ridici de pe scaun, când este nevoie să îți schimbi postura sau să bei apă. Bluza îți adresează mesaje de tipul: "Ai mai mult de o oră și jumătate cu nivelul tensiunii arteriale prea ridicat", "Ia-ți o pauză de 5 minute" sau "Fă o plimbare", informează Abc.es.

Costul unei astfel de bluze este de 300 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel