Numărul divorțurilor din cauza soțiilor alcoolice, în creștere

femei_bete
femei_bete

Societatea modernă este vinovată de schimbarea anumitor stereotipuri. Dacă până nu demult era normal ca bărbații să ajungă târziu acasă, pentru că au rămas să bea o bere cu băieții după serviciu, în prezent, femeile sunt cele care sunt tot mai prezente în localuri. Această realitate se reflectă și în numărul tot mai mare al bărbaţilor care divorţează de soţiile lor, număr direct proporţional cu cel al nevestelor care se apucă de băut.

Potrivit avocatului Amanda McAlester, de la Slater & Gordon, un număr tot mai mare de britanici divorțează invocând ca motiv decisiv problemele soţiilor cu alcoolul. Ea a susținut că 40 din 50 de cazuri de divorţ pe an se datorează soțiilor alcoolice, care preferă să-și înece stresul, supărarea pentru pierderea locului de muncă, depresiile sau nemulţumirile în plan afectiv în băutură.

Este o certitudine că tot mai mulţi bărbaţi se plâng de soţiile lor care stau până spre orele dimineţii în baruri. Au o reţinere în a spune din prima motivul adevărat, şi preferă să invoce tot felul de alte nemulţumiri.

Probleme grave le ridică şi nevestele care preferă să consume alcoolul acasă, de cele mai multe ori în secret, iar ei sunt cei care găsesc sticlele goale ascunse.

Situația este demonstrată și de numărul tot mai mare al femeilor care au probleme cu băutura, în comparația cu cel al bărbaților, dar și de statistică, întrucât, în ultimii cinci ani, numărul divorțurilor cerute de bărbați din cauza soțiilor alcoolice a crescut cu 70%.

Amanda McAlester susține că femeile s-au săturat să rămână acasă unde să îngrijească de copii, să facă menaj, şi alte treburi, în timp cei ei profită de timpul liber. Întrucât societatea modernă permite femeilor să meargă singure pentru a bea în localuri publice un pahar de alcool, ceea ce nu se prea admitea în urmă cu 10 ani, acestea sunt tot mai des văzute în astfel de locuri. Efectele se văd însă acasă: sunt violente verbal sau fizic, au stări de nervozitate şi vor mai multă independenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel