Nu Voiculescu, ci Emil Boc va readuce monarhia în România

val-vilcu
val-vilcu

Scenariul din Evenimentul Zilei, potrivit căruia discursul MS Regelui Mihai îi va determina pe aleși să transforme Parlamentul în Adunare Constituantă, adoptând Constituția din 1923, este unul de manual. Doar în manualele de propagandă elaborate de Securitate, înainte sau imediat după 1989, mai găseai așa ceva. E suficient de gogonat încât să fie înghițit pe nemestecate de românii alterați la creier. Totodată, fiindcă n-a apelat la extratereștri, mutanți sau velociraptori, ar putea să ofere ceva muniție și răspândacilor de partid și de stat. Nici nu are sens să contrazici povestea imaginată de Adrian Plevușcă, o simplă notă de subsol în biblioteca destinată manipulării istoriei, pentru a servi unor interese politice.Asta nu înseamnă că monarhia nu va reveni în România. Doar că nu o va readuce Dan Voiculescu.

Ținând cont că istoria se repetă, să ne amintim de ce a venit primul rege în țară. Domnia pământeană ajunsese într-o fundătură. Marile Puteri nu recunoșteau Unirea decât pe durata vieții lui Cuza, occidentalizarea mergea greu, resurse pentru a rezista prin forțe proprii expansiunii rușilor nu existau. În 1916, Ferdinand cel Loial rupea legăturile cu nemții, instituind practic o dinastie românească, tot într-un moment de criză, generat de războiul mondial. Casa Regală a rămas alternativa la regimul dictatorial al mareșalului Antonescu, generând soluția care a reușit să salveze cea mai mare parte a teritoriului național și care ne-a ferit de un război devastator pe acest teritoriu. Prin abdicarea care l-a dezamăgit pe Băsescu, Mihai I a asigurat supraviețuirea Casei Regale. Sacrificiul nu ar fi evitat instaurarea Republicii, atâta vreme cât nu ar fi anihilat Armata Roșie, dar ar fi lăsat țara fără alternativă dinastică. Dacă românii nu au apelat la  monarhie în 1990, ar putea-o folosi în alte momente de cumpănă.

Ori, spre o criză majoră duc toate ”eforturile” lui Emil Boc. E drept că Boc n-are nevoie de rege, fiindu-i de ajuns împăratul său, Traian. Dar, în doar trei ani, Boc a generat o dublare a datoriei externe, a desființat 750.000 de locuri de muncă, a produs sărăcirea unor întregi categorii sociale, fără să genereze niciun proiect de interes național. Împreună cu Traian Băsescu a distrus încrederea în clasa politică, a spulberat ultimele redute ale sistemului democratic, într-un cuvânt a pregătit țara pentru un dezastru major. Ca întotdeauna, o soluție funcțională rămâne monarhia constituțională, pe care, astfel, cel mai mare dușman al său o va aduce din nou în țară. Așa să îl ajute Dumnezeu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel