Noul rival Tesla? Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi dezvăluie propriul vehicul electric. Prezice că va depăși compania lui Elon Musk

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Producătorul de smartphone-uri Xiaomi dezvăluie un vehicul electric de 56.000 de dolari cu o autonomie de până la 500 de mile (800 de kilometri) - și prezice că va depăși compania lui Elon Musk.

 

Compania chineză Xiaomi a anunțat joi primul său vehicul electric, prezicând că acesta este primul pas spre depășirea Tesla.

SU7 va avea o autonomie de până la 500 de mile (800 de kilometri) și va concura pentru clienți cu Tesla Model S, care are o autonomie de 320 până la 410 mile (660 de kilometri).

Vehiculul fabricat în China va dispune, de asemenea, de autoconducere, de un sistem de divertisment complet compatibil cu smartphone-urile Xiaomi și de o accelerație fulminantă, care va ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 2,78 secunde.

Prețul nu a fost încă anunțat, dar CEO-ul și co-fondatorul Lei Jun a declarat la prezentarea modelului că ar putea fi cuprins între 14.000 și 56.000 de dolari - Model S începe de la 74.990 de dolari.

Prin această mișcare, producătorul de smartphone-uri se alătură altor companii de electronice, precum Apple și Foxconn, care au încercat să pătrundă în domeniul transporturilor. 

Spre deosebire de Apple, compania își propune să vândă primele sale mașini în 2024. Xiaomi este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Lei a declarat că se așteaptă ca mașinile Xiaomi să rivalizeze cu performanțele Porsche și cu tehnologia Tesla pe piața chineză a vehiculelor electrice.

Dar mașina - care va fi probabil pusă în vânzare în câteva luni - își face debutul într-un moment în care piața auto din China - cea mai mare din lume - se confruntă cu o ofertă excesivă și cu o cerere în scădere.

Acești doi factori au stârnit un război al prețurilor dureros, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, să își propună țeluri mari.

"Muncind din greu în următorii 15-20 de ani, vom deveni unul dintre primii cinci producători auto din lume, străduindu-ne să ridicăm industria auto din China în general"

"Muncind din greu în următorii 15-20 de ani, vom deveni unul dintre primii cinci producători auto din lume, străduindu-ne să ridicăm industria auto din China în general", a declarat el la prezentarea de pe scena de la China National Convention Center din Beijing.

Aceste planuri includ construirea "unei mașini de vis comparabile cu Porsche și Tesla", a adăugat el.

De asemenea, se așteaptă ca SU7 să atragă clienții datorită sistemului său de operare comun cu telefoanele populare și alte dispozitive electronice ale Xiaomi. Șoferii săi vor avea acces fără probleme la portofoliul existent de aplicații mobile ale companiei.

SU7 va fi disponibil în două versiuni - cea cu un singur motor, cu o autonomie de până la 415 mile cu o singură încărcare, și cea cu două motoare, cu o autonomie de până la 500 de mile.

Testele au dus la obținerea unei mașini extrem de aerodinamice, potrivit lui Lei, cu un coeficient de rezistență la înaintare de 0,195 - ceea ce înseamnă că are o rezistență la aer mai mică decât unele dintre cele mai rapide mașini din lume.

Energia electrică a sedanului cu cinci locuri va proveni de la baterii produse de unul dintre cei doi producători chinezi, potrivit Bloomberg.

Pe fondul uneia dintre cele mai friguroase luni decembrie înregistrate vreodată pentru China, SU7 a fost proiectat, de asemenea, pentru a atrage consumatorii îngrijorați de iarnă.

Lei a spus că SU7 are capacități de încărcare rapidă la temperaturi scăzute și este echipat cu tehnologie avansată, permițându-i să recunoască obstacolele în condiții dificile, cum ar fi zăpada.

Xiaomi s-a angajat să investească 10 miliarde de dolari în automobile pe parcursul unui deceniu și este unul dintre puținii jucători noi de pe piața chineză a vehiculelor electrice care a obținut aprobarea autorităților, care au fost reticente în a contribui la creșterea excesului de ofertă, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel