Noi limite IMPUSE de WhatsApp. Ce încearcă compania

foto: ziarulamprenta.ro
foto: ziarulamprenta.ro

WhatsApp va impune o nouă limită asupra redirecționării mesajelor, în încercarea de a încetini diseminarea știrilor false, a anunțat compania.

WhatsApp va impune o nouă limită asupra redirecționării mesajelor, în încercarea de a încetini diseminarea știrilor false, a anunțat compania, conform The Guardian.

Dacă un utilizator primește un mesaj redirecționat frecvent (de mai mult de 5 ori), sub noile limite, acesta nu va mai putea să-l trimită decât unui singur contact. Astfel, noua limită reprezintă o cincime din regulile impuse în 2019, care permiteau redistribuirea către alte 5 contacte.

Tratarea efectelor, nu a cauzelor

Bineînțeles, această schimbare nu va putea preveni răspândirea mesajelor cu conținut fals fiindcă, până la urmă, mesajul poate fi transmis mai departe de câte ori vrea un utilizator să îl dea mai departe. Însă, acest impediment va încetini unele din cele mai virale mesaje de pe platformă, speră compania deținută de Facebook. Unul dintre aceste mesaje false este cel cum că „coronavirusul are legătură cu 5G".

„Am văzut o creștere a redirecționărilor, despre care utilizatorii cred că sunt copleșitoare și contribuie la diseminarea de informații false", a transmis un purtător de cuvânt al WhatsApp, pe blogul firmei.

WhatsApp, o platformă de conversații personale

„Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje pentru a menține WhatsApp o platformă de conversații personale", se mai arată pe blog.

Din cauza criptării folosită de companie, aceasta nu poate vedea conținutul mesajelor trimise pe platforma sa. Astfel, o moderare precum cea făcută de Facebook, cu oameni care verifică conținutul, este imposibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel