New York-ul se va afla sub ape până în anul 2 300

New York se va sub ape până în 2 300. Oamenii de ştiinţă care studiază schimbările de climă au ajuns la aceste concluzii  în ceea ce priveşte soarta Coastei de Est a Statelor Unite, informează  Corriere della Sera. 

„Chiar dacă conducătorii din întreaga lume se vor înţelege imediat, de comun acord, în ceea ce priveşte protecţia climei, în următorii o sută de ani, nivelul mării va creşte în mod constant”, se spune în studiul realizat de un grup internaţional de climatologi.

„Oamenii de ştiinţă descriu o imagine apocaliptică: în anul 2300 nivelul mării va creşte cu patru metri. Potrivit unor date mai realiste, nivelul oceanului planetar nu va creşte cu mai mult de 2,7 metri. Totuşi, şi acest lucru va duce la urmări dramatice pentru oraşele Coastei de Est”, spune Stefan Rahmstorf, unul dintre cercetători, oceanograf la Institutul Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic. “De exemplu, New York-ul va fi afectat chiar şi de la creşterea nivelului mării cu un metru, asta va duce la inundaţii dese: de la o inundaţie o dată la un secol la o inundaţie o dată la trei ani.” Din acestă cauză, Coasta de Est a Statelor Unite este monitorizată continuu şi atent.

De-a lungul a mii de kilometri de coastă, unde se află oraşele New York, Baltimore, Philadelphia şi Boston, viteza de creştere a nivelului apei este de patru ori mai mare decât în alte părţi ale lumii. Sute de milioane de oameni din lume trăiesc în zone joase de coastă- creşterea nivelului mării va avea urmări grave asupra ţărilor sărace în curs de dezvoltare, dar şi asupra a celor mai mari metropole din Asia. Cercetătorii vorbesc de daune economice nenumărate şi de o ameninţare reală a imigrării în masă a refugiaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel