EXCLUSIV  Negoiță (PSD): "Am palma USR pe geantă". Întâmplare neștiută din avion

Robert Negoita
Robert Negoita

Robert Negoiţă spune că este susţinător al justiţiei. Acesta este şi motivul pentru care a acceptat un abţibild al unui simpatizant USR, cu sloganul "Toţi pentru Justiţie!".

Robert Negoiţă este un tip activ, în continuă mişcare. Primarului Sectorului 3 nu îi este străin traseul Bucureşti - Bruxelles. Nici dialogul cu alegătorii, indiferent de cadru, formal sau ad-hoc. "Acum vreo două luni de zile m-am întâlnit în avionul de Bruxelles, unde merg destul de frecvent, fiind membru în Comitetul Regiunilor. Adică o structură europeană unde sunt reprezentaţi aleşii locali. Un fel de parlament. Sunt preşedintele Asociaţiei Municipiilor şi sunt şi preşedintele Reprezentanţilor României în Comitetul Regiunilor. Şi în avion m-am întâlnit cu un grup de cetăţeni ... rezistenţi. Adică cu "Rezist". M-am salutat cu unii dintre dânşii. Un cetăţean vine la mine şi zice "Vă salut, domnul Negoiţă! Sunt cetăţean din sectorul trei. Vă mulţumim că faceţi sală de sport la şcoala numărul 89!" Şi despre extinderea şcolii, cât mai durează, mă rog! Sper că până în vară să fie gata, e societatea noastră, a primăriei, care lucrează acolo. Am vizitat de mai multe ori. Nu sunt la ritmul în care doresc eu, dar sunt încă în grafic, deci, este în regulă."

[citeste si]

"Cred în Justiţie!"

Edilul povesteşte cum respectivul cetăţean i-a făcut daruri. "Şi scoate o mânuţă din aia cu "Toţi pentru Justiţie!". Zice: "Îmi daţi voie să vă lipesc pe geantă?". M-am gândit două secunde. Toţi pentru justiţie. Zic: "Da!". Apoi, zice: "Pot să vă dau una, să aveţi?". I-am răspuns că da. Am luat o mânuţă cu "Toţi pentru Justiţie!" şi am pus-o la mine în buzunar. Aveţi cuvântul meu de onoare şi acum este la mine în buzunar acel abţibil. Şi la mine pe geantă, geanta cu care merg la Bruxelles şi cu care călătoresc, care e de luat în avion, este acea mânuţă. Şi ştiţi de ce? Pentru că cred în sloganul ăsta, "Toţl pentru Justiţie!".

Vinovaţii să plătească!

"Ce vreau să spun cu chestiunea asta. Avem nevoie de o abordare echilibrată. Şi noi trebuie să promovăm acea abordare echilibrată. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Justiţia astăzi, chiar dacă este departe de ce ne dorim, este mult mai bună decât se întâmpla acum zece ani. Este o părere personală. Şi eu sunt pro o abordare echilibrată. Nu există alb şi negru. Există şi cărare de mijloc. O zonă în care, ia să vedem ce s-a făcut bun şi să încercăm să îmbunătăţim. Imaginaţi-vă că l-am văzut pe colegul de la Râmnicu Vâlcea, pe care-l cunosc personal şi-l respect deosebit, pe domnul Gutău. Am văzut că a câştigat acum la Înalta Curte şi a câştigat şi la CEDO. Ştiţi ce? Şi o spun cât se poate de direct şi deschis! Nu are legătură cu primăria, dar are legătură cu faptul că suntem în această ţară şi trebuie să promovăm normalitatea. Ştiţi ce mi se pare mie cel mai în neregulă? Evident că ce i s-a întâmplat este profund în neregulă! Dar cel mai în neregulă mi se pare faptul că acei judecători judecă în continuare! Cel puţin unii dintre ei. Acei procurori, care au făcut nenorocirile astea, anchetează în continuare! Şi chiar am avut o discuţie cu mai mulţi cetăţeni şi i-am întrebat: N-aţi vrea să fiţi anchetaţi de cei care l-au anchetat pe domnul Gutău? N-aţi vrea să fiţi judecaţi de cei care l-au judecat pe domnul Gutău? Eu, ca primar, dacă greşesc, plătesc. Electoratul mă sancţionează. Sunt instituţiile statului care mă sancţionează. În consecinţă, părerea mea este că în această ţară trebuie să răspundem fiecare pentru ce facem, indiferent de zona în care ne aflăm. Că eşti în sistemul de jutiţie, că eşti în domeniul de administraţie publică, că eşti în presă, sau în orice zonă îţi desfăşori activitatea, trebuie să răspunzi de ce faci!"

Urmăriţi răspunsul: 

Vezi interviul AICI integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel