Muntenegru. Alegeri prezindențiale

Milo Djukanovic, care a fost de șase ori premier și o dată președinte, este favorit în alegerile de astăzi din fosta republică iugoslavă.

Milo Djukanovic este omul politic numărul unu în Muntenegru și favorit al alegerilor prezindețiale, care au loc astăzi, după cum relevă Agerpres. El a fost de șase ori șef al guvernului din mica, dar frumoasa fostă republică iugoslavă. Pe lângă cele șase mandate de premier, Milo Djukanovic a fost o dată și președinte al țării sale, între 1998 și 2003. Djukanovic este aliat al Occidentului, care a condus Muntenegru la intrarea în NATO, spre nemulțumire Rusiei, aliat tradițional al fostei Yugoslavii.

[citeste si]

S-a rupt de Serbia

Milo Djukanovic face parte dintr-o familie cu patru copii, el fiind cel mijlociu. Fratele cel mare, Alexandar ”Aco”, a finanțat pentru o perioadă cel mai mare club sportiv al țării, Buducnost (Viitorul), din capitala țării, Podgorica. El este căsătorit cu o fostă handbalistă din România, Gabriela Tănase. Averea familiei Djokanovic este estimată la peste 200 milioane euro.

Milo, 56 ani, care conduce un partid de sorginte socialistă, s-a aflat în fruntea celor care au susținut separarea Muntenegrului de Yugoslavia, apoi, de Serbia. Scrutinul de astăzi s-a deschis la ora 7 și se va închide la ora 20.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel