Moartea stupidă a lui Adrian Pintea. Un simplu implant dentar i-a fost fatal. Ieşea din casă acoperit cu un fular

Adrian Pintea în rolul lui Iancu Jianu - foto: Wikimedia
Adrian Pintea în rolul lui Iancu Jianu - foto: Wikimedia

O moarte fulgerătoare şi nedreaptă la doar 52 de ani! I-a fost alături, până în ultima clipă, soţia pe care actorul a cunoscut-o pe când el avea 43 de ani iar Lavinia... 16.

Adrian Pintea trăiește prin filmele în care a jucat, căci actorii nu mor niciodată, așa cum spunea prietenul său Mircea Albulescu: „Când ultima amintire din sufletul unui spectator dispare, atunci dispărem şi noi. Sunt amintiri din minte şi amintiri din suflet. Până atunci trăim, în amintirea spectatorului care poate să conserve şi să cultive momentele de teatru și film”. 

Marele actor Adrian Pintea a murit la doar 52 de ani, pe 8 iunie 2007. A făcut septicemie după un implant dentar. Era complexat de dantura sa şi voia să aibă dinţi perfecţi, ca la Hollywood.

Încă din copilărie, Pintea era înzestrat peste măsură. Părinții săi povesteau că Adrian a fost o minune de copil: frumos, sensibil, afectuos, generos. Stătea aplecat ore întregi peste o coală de hârtie și renunța doar când desenul prindea viață. Tatăl său, care l-a învațat pe Adrian să cânte la vioară, i-a trezit pasiunea pentru muzică. Ar fi putut deveni un muzician strălucit, dar copilul a descoperit cărțile. A citit tot ce a găsit în biblioteca familiei, apoi a început să scrie cărțile lui. Despre Mihai Viteazul, Decebal, Robin Hood, indieni, ofițeri, împărați și cerșetori.

Carieră de aur

Adrian Pintea s-a înscris și a absolvit IATC, în 1979, la 24 de ani. A urcat pe scenă încă din timpul studenției, a avut zeci de roluri, dar ”lovitura” a dat-o în 1980 cu rolul care l-a făcut celebru: ”Iancu Jianu zapciul”, apoi cu ”Iancu Jianu haiducul” (1981), în regia regretatului Dinu Cocea. Angajat al Teatrului ”Nottara” din Bucuresti, Adrian Pintea a cucerit mereu publicul si întotdeauna a stârnit ropote de aplauze cu interpretările sale magistrale. Tăcerile, sensibilitatea, puterea privirii sale transmiteau mai multă emoție decât orice cuvânt rostit. A fost Hamlet, Romeo, Henric al IV-lea şi alte zeci de personaje de teatru şi film.

A frânt multe inimi

Ca profesor, Adrian Pintea a stârnit adevărate pasiuni printre studente. În anul 1993, Laura Jianu, o studentă la clasa lui Alexandru Repan, se îndrăgostește nebunește de el și, de dragul lui, face eforturi pentru a-i fi mereu mai aproape. Laura a trecut la clasa Olgăi Tudorache, pentru a fi mai aproape de iubitului ei, asistentul Adrian Pintea. Iubirea lor s-a încheiat brutal după ce Laura a absolvit facultatea. Ea s-a măritat si a plecat în Anglia. Dar, relația dintre Adrian și soția sa, Silvia Mihaela, se rupsese iremediabil. Cei doi au divorțat.

Adrian Pintea o întâlnește apoi pe Lavinia Tatomir. El avea 43 de ani, ea 16. Lavinia era fiica medicului actorilor Teatrului National din Craiova. Diferența de vârstă dintre cei doi, când s-au căsătorit, era de aproape 27 de ani. Pe 25 decembrie 2000, Lavinia Tatomir, proaspătă studentă la Medicină, a devenit doamna Pintea.

Desfigurat şi de nerecunoscut. A stat închis în casă 9 luni

La şapte ani de la moartea actorului Adrian Pintea, soţia lui a publicat o carte în care a prezentat câteva fotografii cu el în suferinţă, cu puţin timp înainte să se stingă din viaţă. Fotografiile au fost realizate pe când actorul făcuse o infecţie dentară severă şi i-a cerut soţiei să îl pozeze cu faţa umflată şi vânătă, crezând că urma să se vindece.

Lavinia a decis să le facă publice, dorind să explice tuturor care a fost diagnosticul lui Adrian, întrucât, spune ea, mulţi au acuzat-o chiar că i-ar fi interzis actorului accesul la tratament medical. “Am fost criticată de oameni care nu ne-au cunoscut niciodată”, se plâmgea, cu ceva timp în urmă, Lavinia Pintea la Kanal D. “Trăsăturile de o frumuseţe virilă, aproape perfecte ale soţului meu erau de nedesluşit din cauza unui edem facial şi palpebral masiv şi unor echimoze extinse, apărute în urma unui lifting de sinusuri maxilare, intervenţie chirurgicală realizată la nivelul cavităţii bucale în vederea unui viitor implant dentar. Soţul meu era de-a dreptul mutilat. Pentru un actor de talia lui, ce putea fi mai dureros, mai traumatizant decât faptul că aproape un an de zile să nu poată filma sau juca într-o piesă de teatru? Ieşea din casă cu faţa acoperită de ochelari şi un imens fular roşu, pentru a nu fi recunoscut, deşi oricum ar fi fost imposibil să te gândeşti că putea fi Adrian Pintea! Ieşea din casă doar dacă era necesar, în rest, a stat închis în apartament timp de aproape 9 luni, împreună cu câinele nostru Haiduc”, a scris Lavinia Pintea în cartea ei.

Aşa arăta frumosul actor Adrian Pintea cu puţin timp înainte să moară:

sursa foto: Wiki Commons

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel