Miting pro-Băsescu cu aer condiţionat!

oana-stanciulescu
oana-stanciulescu

Vreo 2000 de pedelişti, cei mai mulţi membri de partid, şi câţiva simpatizanţi, au purces spre Ateneul Român descălecând din autocare noi, luxoase, cu aer condiţionat, să-l susțină pe Traian Băsescu.

 Au stat puţin, cât să se vadă la televizor. Afară, căldură mare, peste 30 de grade. Ei , toţi, îmbăcaţi cu tricouri albe, inscripţionate, deci costau ceva crăiţari, plini de sudoare, dovadă că nu prea sunt obişnuiţi să stea în aer liber.

 Viitorul candidat la alegerile prezidenţiale, Mihai Răzvan Ungureanu, transpirat din cap până în picioare, vorbea despre hoţi, deşi în dreapta şi în stânga sa pe scenă erau aproape toţi liderii PDL.

 Albele ca zăpada, adică EBA, Raluca, şi alte doamne şi domniţe, şi-au lăsat acasă ceasurile scumpe din declaraţiile de avere, bijuteriile de firmă, poşetele ultimul răcnet, de ziceai că nu au bani nici de un lănţic să-l pună la gât. Deși se vedea și din avion că toți cei prezenți acolo sunt oameni cu dare de mână.

 Au strigat de vreo 10 ori Sus Băsescu, apoi s-au îmbarcat în autocarele luxoase cu aer condiționat cu care veniseră și au plecat. Cât să și strigi pe căldura asta, zău! Mai ales când nu-ți ghiorțăie mațele, nu-ți mor copiii de foame că tocmai au plecat în Elveția, iar bilelete pentru vacanța în insule te așteaptă acasă.

 La câțiva metri mai sus, în Piața Universității, vreo 4-5oo de oameni, din care probabil vreo 2-3-4 membri de partid, toti veniți pe proprie răspundere, cu metroul sau troleibusul, înfruntau canicula ca să strige Jos Băsescu.

 N-au obosit, n-au simțit căldura, deși nu aveau tricouri albe cum recomandă medicii pe caniculă, ci fiecare ce avea pe acasă, ba bumbac, ba plastic, ce au găsit prin dulap.

 N-au plecat dupa 10 scandări și nici nu s-au suit în autocare cu aer condiționat ca să ajungă acasă.

 Oamenii aceștia au înfruntat astă iarnă geruri cumplite, de minus 20-30 de grade, iar acum nu se gândesc să se lase doborâți așa de repede, deși mulți dintre ei sunt în vârstă și poate nu au bani să-și cumpere nici o sticlă cu apă.

 Diferența dintre cele două mitinguri este că cei care vin singuri, cu metroul, o fac din credința că României îi va fi mai bine fără Traian Băsescu.

 Iar finalul a ceea ce s-a întâmplat astăzi este, doamnelor și domnilor, absolut genial! Autocarele cu aer condiționat care îi duceau spre casele lor pe pedeliștii înstăriți au trecut prin Piața Universității, exact prin fața celor care înfruntau căldura ca să strige Jos Băsescu.

 O imagine o să-mi rămână întipărită în minte – cum îi priveau cei din autocarele luxoase, pe fereastră, pe cei rupți de căldură din Piață – ca pe niște ciudățenii!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel