Misterul Stonehenge rezolvat după 5. 000 de ani

stonehenge
stonehenge

Cercetătorii se pare că au descoperit misterul monumentului de la Stonehenge. Acesta ar fi fost construit ca un  monument- simbol al unificării popoarelor din Anglia, invalidând teoriile anterioare cu privire la misterioasa construcţie.

Respingând toate teoriile anterioare, oamenii de ştiinţă care au lucrat la Proiectul Stonehenge Riverside cred că enigmaticul cerc de pietre, construit în urmă cu cca 5000 de ani, a fost ridicat ca un act măreţ al uniunii, după o lungă perioadă de conflict între estul şi vestul Angliei.

 Provenind din sudul Angliei şi din Wales, pietrele ar fi putut fi folosite pentru a reprezenta strămoşii unora dintre primele comunităţi de fermieri britanici.

 "Stonehenge a fost un proiect masiv, care a presupus munca a mii de oameni care să mute pietrele, să le dea formă şi să le ridice. Numai munca în sine, pentru care a fost nevoie ca toţi să pună umărul, a reprezentat un act al unificării", a spus Parker Pearson de la Universitatea Sheffield, şeful proiectului.

 Alte teorii sugerau că cercul de pietre a fost folosit ca un loc de observaţie preistoric, un templu al soarelor sau templu al druizilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel