Mircea Badea, dialog intim cu Teo despre fericire: "Mi se pare o stare tâmpă. Nu există. E o prostie. Eu cred în durere"

captură video
captură video

Teo Trandafir și Mircea Badea au vorbit, printre altele, și despre fericire. 

Mircea Badea a fost primul invitat al lui Teo Trandafir în podcastul nou lansat "Gând la gând cu Teo". Cei doi vechi și buni prieteni dar și foști parteneri de platou au împărtășit cu publicul de pe YouTube amintiri de la începutul anilor '90 când prezentau matinalul împreună, experiențe pe care le-au trăit la comun dar și concepte de viață și filosofii în care cred sau... nu, cum ar fi fericirea.

Mircea Badea a spus-o tranșant: "Nu există fericire, e un concept absolut artificial, e o minciună. Tu cred că ai zis la un moment dat fraza asta  - "Cărțile de povești, numai minciuni!" E un concept artificial și, după părerea mea, și superficial. Ce-i aia fericire? Fericirea sună semipermanent așa... cât de cât coerent, relativ îndelungat. Nu! E o prostie! Atunci aia nu-i fericire, sunt fracțiuni de secundă de exaltare să-i spunem!

Teo Trandafir a completat: O stare de grație pasageră. Orgasm sufletesc! Asta cred și eu. Și în majoritatea timpului nu suntem fericiți, ce să vezi? Nici nu cred că e sănătos. Pentru că-ți sare filamentu'!

Mircea Badea a continuat: Dar nici nu e în legea firii, n-ai cum!

Teo Trandafir: Și atunci... faptul că ne punem pe rețele fericiți, veseliți...

Mircea Badea: Eu nu mă pun fericit. Nici nu prea mă pun pe rețele, dar și când mă pun nu mă pun fericit. Mi se pare și o stare tâmpă asta cu happy-happy, joy-joy... Bine, îți iubești viața. Te-am și crezut, bravo! Și? De ce-mi spui mie? Ce treabă am eu cu asta? Deci, clar, nu există fericire. Eu cred în durere. Durerea este maestrul - era un proverb japonez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel