Mircea Albulescu: Partea vie a lui Șerban s-a încheiat, începe partea eternă

albulescu
albulescu

 E trist. Dispariţia lui ne obligă să-i respectăm dorul de teatru și de actorie, a declarat actorul Mircea Albulescu, sâmbătă, la funerariile lui Șerban Ionescu.

Maestrul a cerut publicului să nu-l uite pe Şerban Ionescu şi să-i respecte "dorul de teatru şi de actorie: "Partea vie, a noastră, a lui Şerban, s-a încheiat. Începe partea eternă, Şerban va continua să existe în amintiri, în dorul nostru de teatru. Cred că Dumnezeu e cam uituc. Prea uituc. Altminteri nu înţeleg cum ar putea să nu mai citească răbojul pe care i-l întinde în fiecare noapte Petru Pescarul cu cei care sunt rechemaţi. Nu pot să cred că nu ar fi băgat de seamă că Şerban e pe această listă. Dispariţia lui ne obligă în numele lui şi spre bucuria noastră, câte vreme mai suntem pe acest pământ, să-i respectăm dorul de teatru, dorul de actorie, dorul de a descreţi frunţile conaţionalilor săi. Din inimă, eu şi ai mei, care trudim pe această scenă şi pe platouri, îi urmăm odihnă veşnică şi să stea liniştit: vom face tot ce se poate ca dumneavoastră să nu-l uitaţi", a declarat Mircea Albulescu la Teatrul Naţional, unde era depus sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului, înainte de a fi condus pe ultimul drum la Cimitirul Bellu, unde acesta a fost înmormântat cu onoruri militare.

 El a adăugat că a fost foarte apropiat de Şerban Ionescu. Mircea Albulescu şi-a amintit că l-a cunoscut prima dată când Amza Pellea, care îi era profesor lui Şerban Ionescu, l-a chemat pentru a prelua clasa în care acesta se afla.

 "E trist, e păcat. Dispariţia lui ne obligă să-i respectăm dorul de teatru, de actorie", a mai spus Albulescu, adăugând că el şi colegii săi vor face tot ce se poate ca publicul să nu-l uite pe Şerban Ionescu..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel