Minune inexplicabilă cu șerpi, în fiecare an, de Sfânta Maria

În fiecare an, pe 15 august, când lumea credincioșilor ortodocși sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, într-o biserică din Grecia are loc un fenomen uluitor: șerpi de mici dimensiuni ies din adâncurile pământului și pătrund în lăcașul de cult, urcă pe icoane, stau să fie atinși de oameni, iar la sfârșitul slujbei se retrag la fel de misterios cum au apărut. 

Inexplicabila minune a șerpilor care își fac apariția din pământ înainte de începerea slujbei și venerează icoanele de Sânta Maria în Biserica Fecioarei Maria Lagouvarda, din micuța localitate Markopoulos (care poarta numele lui Marco Polo) de pe insula Kefalonia, se întâmplă an de an, potrivit Romania TV.

Oamenii s-au obișnuit cu târâtoarele care nu îi sperie, ci reprezintă un prilej de bucurie. Credincioșii îi pot atinge fără niciun fel de teamă.

Citește SFÂNTA MARIA. Arsenie Boca, despre rugăciunea pe care trebuie să o rosteşti

La sfârșitul slujbei, șerpii, despre care se spune că se roagă la icoane și preaslăvesc astfel pe Maica Domnului, părăsesc casa domnului și se retrag la fel de misterios cum au apărut.

Asta până în anul următor când reapar tot pe 15 august. Tradiția spune că dacă șerpii nu apar într-un an atunci o mare urgie se va abate asupra oamenilor.

De asemenea, în același loc, tot pe 15 august, crinii uscați înfloresc din nou. Acestea sunt două semne ale prezenței Maicii Domnului.

Biserica Fecioarei Maria Lagouvarda a fost construită pe locul unei foste mănăstiri, distrusă de turci. Potrivit unei legende, în 1705, mănăstirea a fost atacată de pirați, iar măicuțele îngrozite s-au rugat la Sf Fecioara Maria să le transforme în șerpi, ca să scape de cruzimea piraților. Rugăciunea lor a fost auzită și când au apărut șerpii, pirații au fugit.

De atunci, maicile - șerpi se întorc în fiecare an la mănăstire, aducând noroc și prosperitate localității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel