Mihail Bălășescu, mărturisire cutremurătoare înainte de moarte

Mihail Bălășescu, fostul secretar general al PNL, și-a presimțit moartea - își amintește un prieten de-al său.

Jurnalistul Marius Ghilezan a povestit că liberalul i-a mărturisit că nu mai are mult de trăit. 

"Mihail Marius Balasescu, unul dintre cei mai statornici şi vizionari liberali, a fost ucis, se pare, de fostul socru. Sunt şocat. În urmă cu vreo două săptămâni am fost invitat la el, acasă, prin Tineretului, la o bere. Mi-a destăinuit că nu mai are mult de trăit. Să-şi fi presimţit moartea? Îmi mărturisea că în toamnă urmează să facă două by-pass-uri. Nu avea încredere că va supravieţui. Era fericit că fiul lui, tot Mihai, nu va face carieră politică, ci una artistică. Imi povestea despre moşiile pe care le avea prin Muscel şi care-i aduceau o condiţie socială mai bună decât a altor liberali care se doresc cu orice preţ la putere pentru a se îmbogăţi.

Cunoştea aproape toată protipendada liberală. Era dezamăgit că în fruntea PNL au ajuns toate "paţachinele". Extrem de revoltat despre acţiunile Institutului Wiesel, mi-a arătat o serie de documente ale familiei sale care a rezistat eroic împotriva comunismului şi articole publicate de el în reviste cu profil legionar. Era un nepot de moşier din dealurile muscelene.

În 1989 a fost printre primii pe baricada de la Inter. Un rebel pur sânge. Rar am văzut un om atât de jovial, dar şi de jemanfişist.

Ne-am despărţit pupându-ne de trei ori, cu gândul revederii. Urma să-mi dea mai multe probe care incriminau pe unii şi pe alţii.

A plecat spre Orientul etern, unde nu cred că-şi va găsi astâmpărul. Nici obedienţa", a povestit Marius Ghilezan.

Mihail Bălășescu a avut parte de o moarte cruntă. A fost găsit fără suflare, cu mâinile legate și cu un căluș în gură. Până acum, principalul suspect nu a fost prins.

VEZI ȘI: Codrin Ștefănescu și Mihail Bălășescu, legătură neștiută. Detalii șoc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel