Microsoft a anunţat că Windows 8 va fi disponbil din 26 octombrie

Windows 8 a fost dezvoltat pentru mai multe platforme, urmând să ruleze atât pe PC-uri, cât şi pe tablete, iar interfaţa sistemului de operare a fost optimizată pentru touch screen.

Noua variantă a Windows marchează o schimbare radicală în strategia Microsoft. În afară de interfaţa complet nouă, sistemul de operare va suporta, pe lângă platforma hardware clasică x86, şi tehnologia ARM regăsită în majoritatea smartphone-urilor şi tabletelor de pe piaţă.

Microsoft speră să-şi facă loc pe piaţa tabletelor, dominată de iPad-ul de la Apple şi de produsele bazate pe platforma software Google Android.

Tableta anunţată recent de compania din Redmond, denumită Surface, va fi lansată odată cu Windows 8 RT - varianta pentru platforme ARM. O altă versiunea Surface, mai performantă şi mai scumpă, îşi va face apariţia la câteva săptămâni după lansarea Windows 8 şi va fi echipată cu varianta Pro a sistemului de operare.

Pentru a nu descuraja clienţii interesaţi de Windows 7, compania a anunţat că cine va achiziţiona actuala variantă a sistemului de operare până la sfârşitul lunii ianuarie 2013 va putea face upgrade la Windows 8 Pro cu un discount.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel