Microfoane şi coincidenţe pentru liniştea noastră

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Poate că mulţi s-au amuzat cad l-au văzut pe acel vicepreşedinte de Consiliu Judeţean scobind peretele cu şurubelniţa şi scoţând de acolo minune de cameră video! Poate că alţii au pus deja ştampila pe fruntea celor doi membri ai opoziţiei după ce DNA şi-a asumat operaţiunea de filaj şi ne-a comunicat tuturor că dânşii au dosar penal! Sigur,asta cu dosarul au spus-o după ce s-au găsit aparatele în pereţi, altfel eu sunt foarte convins că în lipsa deconspirării premature povestea cu urmărirea penală a liderilor opoziţiei de acolo mai aştepta până în preajma localelor din 2012.

Puţini ştiu că sunt o droaie de coincidenţe care se învârt în jurul acestui caz.Una dintre ele este însă de-a dreptul spectaculoasă şi merită întoarsă pe toate fetele. Câţi ştiu oare că domnul Constantin Simirad,preşedinte CJ Iaşi şi duşman politic al celor doi urmăriţi video şi penal are drept consilier un fost general STS,pe numele său Gheorghe Corjautanu? La ce să-ţi trebuiască un astfel de consilier în administraţia locală ?Ce să te înveţe pe tine,preşedinte de Consiliu Judeţean,un general de la un serviciu special când el e expert mai degrabă în operaţiuni vecine cu supravegherea decât în relaţia cu primarii şi cetăţenii?

Trecând peste această primă bizarerie să mai dăm o informaţie:domnul Corjautanu e şi director interimar al Aeroportului Iaşi ,numit în această funcţie de domnul Simirad. Reprezentanţii PNL şi PSD din Consiliul Judeţean i-au cerut demisia pe data de 5 mai ameninţând că în caz contrar nu votează bugetul aeroportului...Să fie o simplă coincidenţă faptul că de atunci şi până când şefii acestora au descoperit că sunt filaţi nu au trecut decât două săptămâni?

Dacă nu ar fi existat un precedent extrem de jenant ,când Dinu Particiu a dovedit în instanţă ca SRI i-a ascultat ilegal telefoanele ,mai că aş da crezare comunicatului DNA care ne asigura că totul e autorizat,legal şi în ordine.Având însă în vedere felul în care sunt numiţi la noi procurorii,mai cu seamă cei de la DNA ,văzând cum ajung foştii securişti să ocupe funcţii prin administraţia publică după ce ies la pensie de la unitatea militară la care au servit ,cunoscând felul în care materiale de filaj au fost folosite doar pentru distrugerea imaginii unor persoane şi nu pentru porbarea unor vinovaţii în instanţă ,îmi permit să lansez aici nişte întrebări şi o ipoteză.

Ce s-a întâmplat cu discuţiile dintre consilierii opoziţiei care aveau loc în birourile celor doi vicepreşedinţi filaţi?Ce s-a întâmplat cu înregistrările acelor şedinţe în care opoziţia îşi stabilea strategia faţă de actuala putere?Unde ajungeau materialele şi cine ne mai poate garanta nouă că rezumatul nu poposea la mai mării de la putere?

Ipoteza sună cam aşa:nu e exclus ca mandatele să se dea doar pentru a exista o acoperire legală pentru montarea tehnicii de ascultare.Informaţiile rezultate de aici ,dacă nu sunt de natură penală,pot fi folosite politic de către Putere.În acest fel şti ce pregăteşte adversarul şi poţi fi cu un pas înaintea lui.E simplu,nu îţi bagi pielea în saramura angajând o firmă privată în toată povestea ,unde mai pui că aia risca deconspirarea şi penalul ,aşa totul e pe bani publici şi cu aparentă de legalitate.Sper să nu am dreptate,dar cum până acum nu am văzut condamnări definitive ci doar operaţiuni de zgomot şi imagine precum cele din cazurile Remes şi Patriciu ,am tot dreptul să nu cred în explicaţiile oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel