Meghan și Harry, scădere record de popularitate în Marea Britanie, după interviul cu Oprah

Scădere record de popularitate pentru Harry şi Meghan în Marea Britanie după interviul cu Oprah.

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au atins recorduri de nepopularitate în rândul britanicilor după interviul acordat unei televiziuni americane şi acuzaţiile lor de rasism, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează AFP.

Potrivit sondajului realizat de institutul YouGov în rândul a 1.664 de adulţi, britanicii sunt pentru prima dată mai numeroşi în a avea o opinie negativă (48%) despre prinţul Harry, 36 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, decât o opinie pozitivă (45%).

Sondaj fulminant pentru Meghan Markle



Totodată, 31% dintre cei chestionaţi au o opinie pozitivă despre Meghan Markle, în timp ce o majoritate de 58% au o opinie negativă despre fosta actriţă americană în vârstă de 39 de ani.

În schimb, sondajul arată că popularitatea restului familiei regale nu a fost afectată de dezvăluirile ducelui şi ducesei de Sussex.

Harry şi Meghan au menţionat o presiune mediatică de nesuportat, rasismul şi lipsa de sprijin din partea familiei regale în faţa gândurilor sinucigaşe ale lui Meghan pentru a justifica retragerea lor din monarhia britanică.

Prinţul Charles, afectat de acest interviu



Doar prinţul Charles, tatăl lui Harry şi moştenitorul coroanei britanice, a fost afectat de acest interviu, cu o creştere de 6 puncte procentuale a opiniilor negative în privinţa sa (până la 42%), scăzând în acelaşi timp cu 9 puncte procentuale în opiniile favorabile (la 49%).

Cu toate acestea, o analiză mai atentă a dezvăluit o mare disparitate în funcţie de vârsta respondenţilor: majoritatea britanicilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au o părere pozitivă despre prinţul Harry (59%) şi Meghan Markle (55%).

Totodată, sondajele sunt mult mai favorabile în Statele Unite, unde popularitatea lui Harry şi Meghan a crescut după interviul cu Oprah Winfrey, rata de popularitate ajungând la 69% (+23 puncte procentuale) şi respectiv 67% (+22 puncte procentuale).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel