Medtronic anunță achiționarea companiei Bellco

Medtronic plc (NYSE: MDT) anunţă achiziţionarea companiei private Bellco, pionier în soluţii de tratament prin hemodializă. Decizia serveşte angajamentul de a îmbunătăţi rezultatele obţinute, de a extinde accesul la tratamente şi de a optimiza costurile şi eficienţa în cazul bolii renale în stadiu final (ESRD).

Portofoliul Bellco întăreşte activitatea Medtronic în domeniul accesului renal şi va reprezenta o componentă de bază a noilor soluţii de îngrijire renală ale companiei. Bellco a creat terapii şi sisteme pentru tratarea insuficienţei renale, insuficienţei multiple de organe şi septicemiei. Gama completă de dializoare şi aparate pentru dializa cronică şi acută ale Bellco realizează dializă pentru pacienţi adulţi, pediatrici şi neonatali cu boală renală în stadiu final. Timp de peste 40 de ani, Bellco a furnizat tratamente avansate de purificare a sângelui pentru pacienţii ESRD cu leziune renale cronice şi acute. Soluţiile companiei sunt disponibile în peste 50 de ţări.

"Pacienţii ESRD necesită dializă pentru tot restul vieţii sau până când este posibil un transplant de rinichi viabil. Credem că soluţiile de îngrijire renală de la Medtronic pot oferi răspunsuri mai bune, mai accesibile şi avantajoase la problemele populaţiei din ce în ce mai numeroase, care suferă de ESRD," a declarat Ven Manda, preşedinte Renal Care Solutions, Medtronic."Integrarea portofoliului de soluţii Bellco va sprijini eforturile Medtronic de a oferi îngrijire eficientă pacienţilor care efectuează dializă din întreaga lume." a adăugat acesta.

Medtronic a achiziţionat compania italiană Bellco de la Charme Capital Partners, manager al fondurilor paneuropene Charme. Termenii achiziţiei nu au fost dezvăluiţi.

"Consider că Medtronic este o oportunitate excelentă pentru echipa Bellco şi pentru pacienţii ESRD din întreaga lume. În patru ani am creat condiţiile ideale pentru a atrage un lider global în industrie, care se află în poziţia de a sprijini strategia de dezvoltare pe termen lung a Bellco," a afirmat Matteo di Montezemolo, fondator şi managing partner, Charme Funds.

Despre boala renală în stadiu final:

• Stadiul final al bolii renale cronice, ESRD, este o afecţiune ce are ca efect funcţionarea rinichilor sub nivelul necesar pentru a răspunde necesităţilor de zi cu zi.

• În insuficienţa renală, dializa – un tratament care stimulează aspectele cheie ale rinichiului sănătos – este necesară.

• Există aproximativ 3 milioane de pacienţi care suferă de ESRD în întreaga lume. Se preconizează că în următorii 10 ani acest număr va creşte de mai mult de 2 ori.

• Piaţa globală de dializă este de peste 75 miliarde de dolari.

Formarea Renal Care Solutions, alături de achiziţionarea Bellco, sprijină strategia economică a companiei Medtronic; prin parteneriatul cu părţile interesate din domeniul serviciilor medicale, Medtronic se află într-o poziţie avantajoasă pentru a furniza produse şi servicii care oferă valoare clinică şi economică sistemului de sănătate. Medtronic se concentrează pe oferirea de îngrijire medicală bazată pe valoare, către mai mulţi oameni, la cele mai avantajoase preţuri.

Se estimează că tranzacţia Bellco va respecta indicatorii financiari pe termen lung ai Medtronic pentru achiziţii. Medtronic se aşteaptă ca impactul net în urma tranzacţiei să nu afecteze veniturile în anul fiscal 2016 şi să nu afecteze ulterior veniturile în creştere. Medtronic va raporta venitul obţinut de la Bellco şi Renal Care Solutions, ca parte a diviziei Monitorizare & Recuperare Pacienţi a Grupului de Tehnologii Minim Invazive.

Compania Bellco, având sediul central în Mirandola, Italia, este pionier în tratamente de purificare a sângelui. Compania a creat terapii şi sisteme pentru tratarea insuficienţei renale, insuficienţei multiple de organe şi septicemiei. Gama completă de dializoare şi aparate pentru dializa cronică şi acută ale Bellco realizează dializă pentru pacienţi adulţi, pediatrici şi neonatali cu boală renală în stadiu final (ESRD). În 2012, Bellco a devenit companie de portofoliu, fiind adăugată de către Charme Capital Partners în fondul Charme II, înfiinţat de Luca şi Matteo di Montezemolo.

Despre Medtronic

Medtronic plc (www.medtronic.com), cu sediul central în Dublin, Irlanda, este una dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei, serviciilor şi soluţiilor medicale – alinând durerea, redând sănătatea şi prelungind vieţile a milioane de oameni din întreaga lume. Medtronic are peste 85.000 de angajaţi la nivel global, dedicaţi medicilor, spitalelor şi pacienţilor din aproximativ 160 de ţări. Compania se axează pe colaborarea cu părţile interesate la scară mondială, cu scopul de a participa împreună la dezvoltarea serviciilor medicale.

Prezentul comunicat de presă conţine declaraţii anticipative care implică riscuri şi incertitudini. Astfel de declaraţii anticipative includ strategia de afaceri propusă a Medtronic şi aşteptările privind beneficiile pentru operaţiunile Medtronic, ca rezultat al încheierii achiziţiei Bellco. Declaraţiile din prezentul comunicat de presă se bazează pe aşteptările curente şi se supun unor riscuri şi incertitudini care pot cauza diferenţe materiale faţă de rezultatele descrise în declaraţiile anticipative, incluzând riscuri legate de integrarea operaţiunilor Bellco în cadrul Medtronic, întârzieri sau obstacole în realizarea beneficiilor viitoare anticipate (incluzând economii de costuri şi alte sinergii) rezultând din achiziţionarea Bellco, dificultăţi şi întârzieri inerente în dezvoltarea, producţia, comercializarea şi vânzarea produselor şi serviciilor medicale, reglementări guvernamentale, condiţii economice generale şi alte riscuri şi incertitudini stabilite în rapoartele periodice ale Medtronic păstrate de Comisia pentru Bursă şi Titluri de Valoare. Rezultatele reale pot diferi din punct de vedere material de rezultatele anticipate. Medtronic nu se angajează să actualizeze declaraţiile sale anticipative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel