Marcel Ciolacu, întâlnire cu românii din Qatar: Sunt ferm convins, câștigați mult mai bine financiar decât ați fi câștigat în România - FOTO / VIDEO

Foto: DC News / Roxana Neagu
Foto: DC News / Roxana Neagu

Află ce declarații a făcut premierul României, Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Qatar.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a ținut un discurs după întâlnirea cu reprezentanții comunității românești din Statul Qatar. 

„Cred că privilegiul este de partea mea, și onoarea, pentru că tocmai dumneavoastră mi-ați povestit cât de respectată este comunitatea românească în Qatar, cât de mult acoperă românii domeniile de activitate din Qatar, atât în construcții, în energie, în educație. Sunteți într-o țară, trebuie să recunoaștem, total diferită de cea în care v-ați născut și este evident că eforturile dumneavoastră au fost cu atât mai mari ca să vă adaptați unei țări atât de diferite de România. Nu pot să vă spun decât că aveți respectul meu și mă bucur imens că ați dat curs invitației domnului ambasador. Am venit cu o echipă de miniștri și împreună cu doamna ministru de Externe să avem discuții aplicate mai ales în zona economică, dar și în zona politică.

Foto: DC News / Roxana Neagu

Știți foarte bine că România are cea mai lungă frontieră cu un stat aflat într-un conflict armat. Acum, vorbim iarăși de un conflict în zona Orientului și parcă nu se mai termină aceste vești. O să încerc și eu, și întreaga echipă de miniștri, colegii mei, o să încercăm să ne implicăm cât mai activ și împreună cu domnul ambasador să ne asigurăm că sunteți și veți fi bine în continuare în Qatar, de altfel, o țară sigură, la fel ca și România, România fiind membră NATO, Qatarul fiind într-un parteneriat tot cu partenerul strategic pe care îl are și România, Statele Unite ale Americii. Și de aici, totuși, cred că după Revoluție este una dintre marile realizări ale României.

Mai bine financiar în Qatar

Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine financiar decât ați fi câștigat în România în acest moment. Eu sper din tot sufletul - și numai cifrele care ne arată acest trend de creștere în România care s-a datorat în primul și în primul rând unei perioade de stabilități politice într-o perioadă de criză, de această dată și de securitate, nu numai energetică sau pandemie - și sper din tot sufletul ca împreună cu colegii mei, până la sfârșitul mandatului, să menținem acest trend de creștere.

Foto: DC News / Roxana Neagu

Este evident că mi-aș dori să reveniți în România, mai ales după cele povestite de domnul ambasador, cât de implicați sunteți și cât de mult ați dus la dezvoltarea proiectelor majore din Qatar. Mi-aș dori foarte mult ca să găsim acele proiecte provocatoare pentru nivelul dumneavoastră de așteptare și în România. În acest moment, cu adevărat, nu s-a investit niciodată, sunt investiții de aproape 100 de miliarde. Suntem restanți în continuare în zona de sănătate, în zona de educație, dar am spus-o și în România și o spun și aici: este ultimul tren al României. Dacă România pierde acest tren și aceste fonduri europene, de această dată la fel ca și crizele suprapuse prin PNRR și reformele mai ales din PNRR, care vor duce automat și la aderarea României la OECD și exercițiu financiar actual european, România nu mai are timp și nu mai poate să recupereze acest timp.

Memorandum cu autoritățile din Qatar

Mi-aș dori să vă cunosc pe cât mai mulți dintre dumneavoastră în această seară. (...) Știu provocarea cu sistemul de pensii. Încercăm să închidem memorandumul și știu scutirea la contribuții sociale pe care o aveți aici și trebuie să găsim prin acest memorandum cu autoritățile din Qatar care sunt cele mai bune variante și cu Ministerul Muncii, astfel încât să depășim și acest moment”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel