EXCLUSIV  Manelele, viitorul României. Randi, pronostic dur pentru muzică: Nu o să ieșim prea curând din asta. Abia acum se modernizează

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Randi a dat verdictul în ceea ce privește stilurile muzicale din România, în exclusivitate pentru DC NEWS și SPECTACOLA. Ce urmează în industrie. 

Randi a fost întrebat cum arată muzica din România din ultimul an, un an și jumătate, iar replica lui nu a fost una prea încurajatoare. 

"Măi, ca să fiu sincer, n-am urmărit lansările, n-am urmărit radio-urile, pentru că-mi pregătesc un material în engleză și încerc să fiu influențat de muzica internațională. Cred că e evident că România s-a îndreptat către manele... și părerea mea e că nu o să ieșim prea curând din asta", a spus Randi, în exclusivitate pentru SPECTACOLA.RO și DC NEWS.RO.

Începe modernizarea manelelor

Mai mult, întrebat dacă se referă și la noile genuri muzicale apărute, nu doar la manele, artistul a spus că se referea la manele și deviațiile. 

"Manelele și deviațiile lor, ca să zic așa. Manelele abia se modernizează acum, de asta zic că nu o să treacă foarte repede. Pentru că au început să fie făcute de tot mai multe studiouri, care înainte făceau pop sau alte genuri și știu să le producă mai bine. Și sună producțiile bine!", a mai spus Randi.

"Nu, nu e de bună calitate!"

Totodată, întrebat dacă vede ca pe un lucru bun această "modernizare" a manelelor și aceste noi stiluri muzicale, Randi s-a abținut să răspundă, însă a făcut o remarcă. 

"Cine sunt eu să zic ce e bine și ce e rău? Arta se modifică în atâtea feluri și atâtea direcții încât cred că ai da o dovadă de orgoliu dacă ai pune etichete și ai judeca în felul ăsta. Dacă pentru oameni funcționează și e bine, sună bine, cine sunt eu să le zic: Nu, nu e de bună calitate! E irelevant ce cred eu", a mai spus el. 

Numele real al lui Randi. Cine e artistul român care face furori în străinătate

Randi este unul dintre artiștii români care fac furori peste hotare.

Andrei Ropcea, cunoscut sub numele de scenă Randi, este unul dintre cei mai apreciați artiști și producători muzicali din România. A cunoscut succesul muzical în 2005, ca membru al trupei „Morandi”, alături de Marius Moga. În 2011 a pornit în cariera solo și și-a creat propria casă de discuri. 

Muzica s-a l-a purtat în destinații îndepărtate. Țări ca Rusia și Kazakhstan îl primesc pe artistul român cu brațele deschise, iar muzica sa răsună în radiourile străinilor. 

Pe lângă turnee și concerte în străinătate, Randi este pasionat de călătorii. Chiar dacă pandemia de coronavirus nu i-a permis să plece peste hotare, artistul își amintește cu nostalgie de vacanțele în Asia, destinație pe care a ales-o ani la rând. 

O mulțime de piese și premii

Andrei Ropcea s-a născut pe 23 mai 1983, în Pitești, România. De mic era pasionat de muzică și a început să studieze muzica încă din școala generală. A absolvit liceul de arte Dinu Lipatti, unde a studiat fortepiano.

În 2005, cariera lui Randi a luat un curs ascendent. Odată cu formarea proiectului Morandi, împreună cu Marius Moga, a lansat hituri care le-au adus succesul atât în România, cât și în alte țări din Europa. Proiectul a fost unul de succes, băieții obținând performanțe marcante:

8 single-uri pe locul 1 (în topuri locale și internaționale)
2 milioane de copii ale albumului de debut (Reverse) vândute
2 nominalizări la MTV Europe Music Awards pentru cel mai bun debut (în 2005 și 2006)
Piesa „Angels” a fost cel mai downloadat produs digital în Rusia și Ucraina.
A urmat o perioadă productivă în care băieții de la Morandi au lansat 3 albume în 3 ani: „Reverse” în 2005, „Mind Fields” în 2006 și „N3XT” în 2007. Formația s-a bucurat de popularitate în peste 20 de țări datorită unor hituri ca "Beijo", "Falling Asleep", "Angels", "Save Me" sau "Colors". Au concertat mult în Europa de Est și au primit numeroase premii.

În 2014 Randi s-a lansat solo, cu piesa „Prietena ta”, care a devenit rapid numărul 1 în majoritatea topurilor muzicale. Au urmat piese de succes precum “Până vara viitoare”, “Visător” , “Dansăm” sau ”Ochii ăia verzi”, cumulând un total de peste 400 de milioane de vizualizări pe YouTube cu piesele sale.

Randi a câștigat numeroase premii și pe parcursul carierei solo, precum Viral Music Video by IceeFest & Cat Music („Prietena ta”), Best YouTube @MediaMusic Awards (Ochii ăia verzi) sau Premiul pentru excelență în muzică, la Romanian Fashion Awards 2017

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel