Mai degrabă la închisoare decât fără Facebook

Un nou studiu realizat în Statele Unite ale Americii, a relevat că 40% dintre americanii adulți ar prefera să meargă la închisoare, să curețe scurgerile de la dușurile unei săli de sport, sau să facă orice fel de activitate, decât să renunțe la conturile de pe rețelele sociale.

Există sondaje care arată că un număr impresionant de oameni sunt dependenți de cel puțin o rețea socială. Un studiu făcut în râdul a 2.037 de adulți americani, realizat de Harrison Interactive a descoperit noi fixații ale deținătorilor de conturi sociale. Unul din rezultate este în special deprimant: oamenii aflați într-o relație sunt mai puțin atrași de vortexul unei vieți sociale virtuale, decât cei care sunt singuri. Pe cât e de impresionantă statistica aceasta, pe atât e de relevantă. Potrivit Harris, 63 de procente din întreaga populație americană, susțin că le e frică să nu piardă știri, evenimente importante sau update-uri de status-uri, dacă nu urmăresc continuu fiecare eveniment de pe Facebook sau Twitter,informează Huffington Post. Numărul acesta sare la 72%, la persoanele care nu sunt implicate într-o relație.

Deși studiul nu s-a aventurat în a explica și de ce persoanele care au pe cineva drag sunt mai puțin vulnerabile virusului social virtual, în comparație cu cele singure, concluziile se trag de la sine: pe când un cuplu poate întrepinde diverse activități precum mersul la film, la cină sau a altor lucruri care se fac și sunt mai distractive în doi, cei care nu au pe cineva sunt predispuși la a-și petrece timpul pe internet în căutare de prieteni, sau pur și simplu pentru a nu li se "urî cu singurătatea." Unele rețele sociale au exploatat imediat acest aspect și au realizat rețele sociale specile pentru cei singurateci.

Aspectele acestor studii nu sunt deloc încurajatoare. Reflectă o realitate unde relațiile interpersonale sunt subjugate relațiilor de pe rețelele sociale. România se numără și ea printre țările unde numărul de utilizatori a atins câteva milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel