EXCLUSIV  LOVITURA primarului Toma pentru buzoieni. Vestea care îi va bucura pe bucureșteni

Buzoienii sar ca arși când aud că sunt numiți moldoveni. Și pentru că locuitorii din acest județ au invadat Capitala, bucureștenii profită de orice ocazie pentru a-i mai înțepa și îi numesc moldoveni.

Internetul este plin de articole în care buzoienii sunt ironizați pentru că scot flăcări pe nas când cineva le greșește originile. Cea mai recentă glumă era că buzoienii vor separarea de Moldova pe modelul Cataloniei. Buzoienii nu suportă să fie numiți așa. Nu au nicio explicație pentru acest fapt. Pur și simplu, spun că bucureștenii care nu știu că Buzău nu este în Moldova sunt niște ignoranți. Ba mai mult, ei bagă teoria cu: 'avem prieteni din Bacău, Vaslui etc, sunt niște oameni minunați, nu avem nimic cu moldovenii, dar noi nu suntem moldoveni!'. Ce-i drept, pe unii dintre buzoieni îi dă de gol și accentul care, fie că unii recunosc sau nu, are, pe alocuri, influențe moldovenești. Dar înainte de a vorbi despre lovitura primarului Constantin Toma pentru buzoieni, vă spunem, totuși, unde se află județul cu pricina: se situează la granița Munteniei cu Moldova și de aici apar tot felul de confuzii care îi amuză teribil pe bucureștenii care da, știu și ei geografie, dar le place să ne ia peste picior, mai ales că le-am invadat orașul. Peste tot vezi mașini de "BZ" și auzi înjurăturile aferente: "al naibii moldovean, du-te acasă!".

Neam (buzoian) unit cu Moldova

Și acum vine lovitura primarului Constantin Toma: a semnat unirea cu Republica Moldova. Așa că, acum, ne putem numi, oficial, moldoveni!

Cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au votat, în unanimitate, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova.

Iniţiativa aparţine primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, care a precizat că este vorba de o "unire simbolică, fără efecte juridice".

"În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar, mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman", a declarat primarul Constantin Toma.

Potrivit sursei citate, unirea cu Basarabia de acum o sută de ani a fost realizată de elite cu sprijinul tuturor locuitorilor din fosta provincie românească.

[citeste si]

"De această dată, unirea se face de jos în sus şi am dorit să nu ratăm un moment istoric atât de important, căci mai devreme sau mai târziu unirea Republicii Moldova cu patria-mamă se va înfăptui", a mai declarat sursa citată. Acum da - suntem oficiali moldoveni! Și nu prea mai avem argumente să le închidem gura bucureștenilor...

Articolul, evident, trebuie tratat în ton umoristic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel