Loţiunile cu protecţie solară pot fi foarte periculoase pentru copii

Majoritatea oamenilor ştiu că o formă de a proteja pielea copiilor de razele ultraviolete este crema cu protecţie solară.

Autor: Anca Murgoci

O nouă recomandare vine din partea organizaţiei Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite care susţine că aceste creme nu trebuie utilizate de copiii care nu au împlinit şase luni. Potrivit organizaţiei, pielea bebeluşilor este mult mai subţire decât cea a unui adult şi din acest motiv, ingredientele din cremele solare pot  cauza iritaţie sau inflamaţie. Cel mai bine este să ţineţi bebeluşii departe de razele soarelui.

Riscul apariţiei maladiei care include şi forma cea mai periculoasă, melanom malign, s-a triplat în ultimii treizeci de ani, la nivel mondial. Din acest motiv, mai multe organizaţii de sănătate au demonstrat importanţa  protejării în faţa ultravioletelor. Există specialişti care spun că, în cazuri extreme, se poate folosi cremă şi pentru bebeluşi, dar cu factor de protecţie mai mic de 15 şi doar pe mici porţiuni ale pielii.

Medicul pediatru Hari Cheryl Sachs de la FDA spune că pielea celor mici absoarbe mult mai rapid ingredintele chimice din cremele cu protecţie solară. Acesta adaugă că este indicat ca atunci când mergeţi cu bebeluşii la plajă să le creaţi umbră cu ajutorul unei umbrele.

Conform BBC, alţi specialişti recomandă să îmbrăcaţi bebeluşii cu haine lejere care să le acopere toată suprafaţa corpului. De asemenea, sunt necesare şi pălăriile mari pentru a acoperi urechile şi gâtul, acestea din urmă fiind părţile cele mai sensibile ale corpului. Copiii care stau în soare, pe lângă iritaţie şi inflamaţie, pot suferi şi deshidratare. După cum semnalează FDA, „dacă observaţi că bebeluşul  are arsuri solare, îndepărtaţi-l  imediat din zona periculoasă şi aplicaţi-i comprese reci pe zonele afectate”.

Copiii mai mari de şase luni pot utiliza produse cu protecţie solară.

Un studiu publicat în Drug and Therapeutics Bulletin din Marea Britanie a arătat că o persoană care a avut cinci episoade de arsuri solare într-un deceniu, va avea de trei ori mai mare riscul de a dezvolta un melanom malign de-a lungul vieţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel