Liviu Dragnea și judecătorii

 

 

De ce a fost nevoie să fie aduși la vot 500.000 de oameni, pe o vreme câinoasă, când se știa că Liviu Dragnea este cel mai puternic în PSD?

Bogdan Chirieac analizează votul pentru conducerea social-democraților și avansează un posibil răspuns la întrebare. Iată, integral, editorialul scris de Bogdan Chirieac pentru DCNews:

 

 

 

Liviu Dragnea și judecătorii

Este evident că astăzi în PSD, cel mai puternic lider este Liviu Dragnea.

Și atunci, se pune întrebarea, de ce a fost nevoie să aducă la vot 500.000 de oameni pe o vreme câinoasă? Pentru ca Liviu Dragnea să arate că va fi ales președinte cu 101% din sufragii? Pentru a da apă la moară deontologilor care-l compară cu Nicolae Ceaușescu la Congresul XIV? Pentru a trezi la viață Partidul, măcelărit de justiție sub conducerea lui Victor Ponta?

Singurul care poate răspunde cu adevărat este Liviu Dragnea, dar asta probabil peste vreo 10 ani. Putem însă risca o analiză. Liviu Dragnea este condamnat penal în primă instanță pentru un dosar izvorât din dorința oarbă de răzbunare a lui Traian Băsescu, după ce, referendum, 88,5% dintre români au votat demiterea sa din funcția de președinte. Ancheta și procesul au avut multe zone întunecate. De la procurorii care luau mărturii cu Biblia pe capota mașinii până la căratul cu autocarele la 6 dimineața a sătenilor în sala de judecată.

Ce s-a întâmplat la aceste alegeri: 500.000 de oameni, adică activul PSD, a arătat că este solidar cu Liviu Dragnea. A arătat că Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu nu a fost inventat de fostul președinte executiv al PSD și că am asistat la vremea respectivă la o uriașă mișcare de masă, care ar fi trebuit să readucă România pe calea democrației și normalității. 500.000 de români, membri PSD, au arătat duminică că nu sunt de acord ca Dragnea să plătească pentru o toană a fostului președinte. Judecătorii, chiar și cei de Înaltă Curte, sunt și ei tot oameni. Și e greu să faci abstracţie totală de opinia societății...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel