Lepădarea de Horică


După şefa Anti-Mafia, care pare a fi fost şefa Mafiei însăşi, i s-au pus cătuşe şi şefului Integrităţii, care pare a fi fost şeful Lipsei de Integritate, Horia Georgescu.

Paradoxul românesc al acestor săptămâni fierbinţi. Acuzațiile care i se aduc sunt grele: 75 de milioane de euro prejudiciu. Pentru unii nu e un şoc. Personajul a fost disecat ore întregi, cu acuzaţii de corupţie, cu declarații live, furnizate chiar de către fratele său natural. Lucruri dubioase legate de propria sa declarație de avere. Multe afirmații argumentate despre fapte în legătură şi atitudini stranii ale ANI față de mulți demnitari, cei mai celebri fiind Klaus Iohannis și Mircea Diaconu.

O bună parte a presei și ansamblul clasei politice l-au ridicat însă în slăvi pe Horia Georgescu. Rapoartele MCV nu conteneau să-l laude, ANI fiind, alături de DNA, vedeta incontestabilă a Raportului.

Tulburător este că, după ce a pățit pocinogul cu încătușarea, aceeaşi presă care îl ridicase în slăvi a sărit să-i rupă gâtul. Mai mult, am văzut politicieni, care până azi dimineaţă la ora 8 salutau ANI, înghesuindu-se să se lepede de Horică. PDL-ul însuși, prin purtătorii săi de mesaje, s-a grăbit să ne încredinţeze că s-a opus întotdeauna numirii lui Horia Georgescu la șefia ANI. De parcă noi, credulii, am fi trăit într-o altă galaxie.

La ce se spune despre Horia Georgescu, rezultă clar că el este vinovat cu mult înainte să ajungă pe mâna judecătorilor. Problema este alta: ușurința cu care românii se leapădă de cei pe care au dat năvală să-i pupe în dos. În istoria noastră recentă (ca să nu săpăm mai adânc), avem nenumărate exemple de slugi politice care au întors spatele stăpânilor la necaz, de personaje care au periat greţos, dar, la o adică, sunt gata să jure că nici n-au cunoscut vreodată obiectul sârguincioasei şi interesatei lor adulaţii. Acum 25 de ani, soții Ceaușescu au avut o surpriză similară, în fața plutonului de execuție de la Târgoviște.
O concluzie este evidentă: țara aceasta nu cunoaște eroi în viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel