Legea vaccinării. Florian Bodog, anunţ. Ce se întâmplă de marţi

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat miercuri la Parlament că deja se pregătesc normele de aplicare la Legea vaccinării. 

"Nu este prea devreme şi vreau să vă asigur că toţi cei care au lucrat la lege şi colegii mei deja pregătesc normele de aplicare. Practic, nu vom aştepta ca legea să îşi facă tot parcursul, noi vom fi cu normele de aplicare pregătite, cu toate că iniţial în lege era prevăzut un alt termen de aplicare...', a spus ministrul în cadrul unei dezbateri privind vaccinarea.

El a precizat că Legea vaccinării nu se referă la obligativitate, ci la sănătatea copiilor. ' (...) Legea nu este despre obligativitate, legea este despre copiii noştri. Practic, am făcut această lege pentru a ne proteja copii, pentru a ne proteja starea de sănătate a naţiei, viitorul. Am două fete şi amândouă sunt vaccinate la zi şi au făcut şi vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru că eu am încredere această parte a sistemului de sănătate, este foarte importantă şi are rolul ei. (...) Acesta este motivul pentru care încasez tot ce încasez de fiecare dată când se întâmplă câte un pas în parcursul legii vaccinării. Acesta este motivul pentru care trec mai departe şi îmi dă putere să merg mai departe. Eu cred că este cel mai important pas în a face prevenţie în România. Legile noastre sunt făcute pentru oameni', a mai spus Bodog.

De asemenea, a spus că marţi a fost livrată în ţară prima cantitate de vaccin antigripal de 20.000 de doze din totalul de un milion care urmează să ajungă în ţară.

[citeste si]

'Vreau să vă anunţ că de ieri prima cantitate de vaccin gripal a fost livrată în ţară şi este direct livrată la Direcţiile de sănătate publică, aşa că vaccinarea antigripală poate începe. Contractul pentru cantitatea care este necesară pe tot anul la vaccin antigripal urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni', a afirmat Bodog.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel