Led Zeppelin au fost decorați de Barack Obama

led zeppelin
led zeppelin

Led Zeppelin au primit cea mai mare disținctie pentru aportul adus culturii. "Kennedy Award" le-a fost înmânat direct de Președintele Statelor Unite, Barack Obama.

Led Zeppelin au fost prezentați de către Dave Grohl, care i-a numit ,,Profesorii mei".

,,Când Jimmy Page, Robert Plant,John Paul Jones și John Bonham au intrat pe scena muzicii în anii '60,lumea nici nu a înțeles ce i s-a intâmplat. Era un solist cu părul ca un leu și cu vocea aia inumană,un chitarist genial, care a făcut ca toate mandibulele să lovească pământul, un basist versatil, care stăpânea și pianul extrem de bine și un toboșar care bătea ca și cum viața lui depindea de asta. Acum, după atâția ani, moștenirea lor este încă prezentă și este clar că așa va rămâne! " . a declarat Obama.

Led Zeppelin a fost o formație de muzică rock din Marea Britanie, care este considerată unul dintre cele mai cunoscute, respectate, inovatoare și inspirante grupuri muzicale ale secolului 20. De-a lungul timpului a abordat diverse stiluri pornind de la muzica rock, excelând în crearea de piese memorabile în toate aceste stiluri, blues rock, hard rock, heavy metal, folk rock, dar încorporând adesea în multe din cântecele lor porțiuni muzicale dintre cele mai diferite genuri ale muzicii universale.

După mai bine de 25 de ani de la hotărârea de a încheia activitatea muzicală datorită morții tragice a lui John Bonham din 1980, muzica formației Led Zeppelin continuă să fie ascultată cu mare plăcere, să se vândă foarte bine și să exercite o influență importantă asupra muzicii rock contemporane. Grupul a vândut peste 300 de milioane de albume în întreaga lume, incluzând 110 milioane de albume vândute doar în Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel