Le folosiți zilnic! Produsele care provoacă infertilitate

263922-infectie
263922-infectie

Dacă ați pierdut deja o sarcină sau dacă nu puteți rămâne însarcinată, trebuie să aveți o grijă mai mare nu doar la alimentele sau băuturile pe care le consumați, ci și la produsele de înfrumusețare pe care le folosiți.

Potrivit unui studiu citat de BBC Mundo, chimicalele care afectează sistemul endocrin - şi care se pot găsi în jucării, parchetul din PVC, maşini, produse cosmetice şi de îngrijire personală sau cărţi de credit - reprezintă o reală ameninţare la adresa sănătăţii.

Bisfenol A, un compus chimic din care sunt făcute anumite plastice – pahare, farfurii, lingurite, furculițe sau sticle – poate conduce la infertilitate. Atunci când aceste produse sunt expuse la o sursă de căldură, substanța amintită anterior ”se desprinde” și conduce la grave probleme de sănătate. Specialiștii recomandă să nu bem apă din sticlele pe care le lăsăm în mașină, dar nici să nu încălzim la cuptorul cu microunde mâncarea direct din caserolele făcute din plastic.

Din categoria produselor care conțin Bisfenol A mai fac parte și conservele. De asemenea, este foarte important să vă spălați pe dinți. În cazul în care aveți carii și ajungeți pe mâinile medicilor, trebuie să știți că materialele din care sunt confecționate ustensilele acestora conțin cantități de Bisfenol A care vă pot crea probleme de sănătate.

Mare atenție și la ftalați! Anumite substanțe chimice găsite în produsele de uz casnic și cosmetic, cunoscute generic sub denumirea de ftalați, sunt considerate responsabile de diverse probleme de sănătate cum ar fi infertilitatea, dar și diabetul. Din categoria produselor în compoziția cărora regăsim ftalați intră cosmeticele cu miros parfumat (cremă, deodorant, ojă etc), dar și anumite produse de uz casnic precum cele de curățat, detergenți, sau chiar ambalaje pentru mâncare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel