Justiţia europeană decide miercuri dacă Microsoft plăteşte amenda de 889 mil. euro

microsoft_euro
microsoft_euro

Instanţa Tribunalului General al UE va soluţiona miercuri solicitarea Microsoft de a anula amenda de 889 milioane euro dispusă în anul 2004 de Comisia Europeană, decizia fiind una dintre etapele finale ale disputei vechi de zece ani dintre compania americană şi autorităţile europene antitrust.

Microsoft a fost amendată până acum în trei rânduri de către CE, cu 497 milioane euro, 280,5 milioane euro şi 889 milioane euro, sancţiuni în valoare totală de aproape 1,7 miliarde euro, aminteşte Bloomberg, citat de Mediafax.

Sancţiunea de 889 milioane euro a fost un record la acel moment, depăşită de atunci numai de amenda de 1,06 miliarde euro dispusă împotriva unei alte companii emblematice pentru industria IT americană, Intel, tot din considerente de concurenţă neloială.

"Cele două amenzi împotriva Microsoft şi Intel au transmis cu siguranţă un mesaj clar. Au intrat în istorie. Astăzi, companiile îşi dau seama că au mai mult de câştigat prin cooperarea cu Comisia Europeană", comentează un analist american.

În 2004, sistemul de operare Windows dezvoltat de Microsoft era instalat pe 95% dintre PC-urile din lume. Compania a fost amendată atunci pentru că a refuzat să respecte decizia CE de a furniza rivalilor informaţii care să îi ajute să lucreze pe platforma software Windows.

Microsoft este singura companie care a refuzat în ultimii 50 de ani să se conformeze unei decizii a autorităţilor europene antitrust. Din 2009, compania încearcă să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Executivul UE, şi se află acum în poziţia de reclamant, împotriva Google şi Motorola Mobility.

Decizia de miercuri va putea fi contestată prin recurs la Curtea Europeană de Justiţie, cea mai înaltă instanţă din UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel