Jurnalist slovac ucis. S-au făcut rețineri. Cine sunt afaceriștii reținuți

Au avut loc primele rețineri în cazul asasinatului care a zguduit democrația Europei. Este vorba despre uciderea jurnalistului de ivestigații slovac Jan Kuciak.

Potrivit presei slovace, ar fi vorba de omul de afaceri italian Antonino Vadala și mai mulți membri ai familiei sale, despre care Jan Kuciak scria că ar avea legături cu mafia calabreza 'Ndrangheta și legături cu anturajul premierului Robert Fico, scrie Hotnews.

Numele afaceristului apare în anchetă

Antonino Vadala a fost reținut joi pe proprietatea lui din Michalovce, un oraș din estul Slovaciei, regiunea Kosice, potrivit cotidianului local Korzar, transmite The Slovak Spectator.

Numele omului de afaceri italian apare în ultima investigație, neterminată, a jurnalistului Jan Kuciak, ucis alături de logodina sa, Martina Kusnirova.

Ministrul Culturii a demisionat

În acest context, ministrul Culturii a demisionat, motivând că nu poate face față faptului că un jurnalist a fost ucis în mandatul său.

Reamintim că jurnalistul de investigaţii Jan Kuciak (27 de ani) și iubita acestuia au fost împușcați în propria locuință din oraşul Velka Maca (situat la 65 km de capitala Bratislava).

Ucis la comandă

Poliția slovacă a declarat luni că, probabil, Kuciak a fost ucis la comandă din cauza anchetei sale privind cazuri de corupție la nivel înalt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel