Urmărește emisiunea live


José Carreras, distins cu Ordinul Elefantului Alb de regele Thailandei

Tenorul spaniol José Carreras a fost distins, după un recital susţinut la Bangkok, cu Marea Cruce de Cavaler a Ordinului Elefantului Alb, cea mai importantă decoraţie a ţării, primită chiar de la regele Vajiralongkorn al Thailandei, relatează EFE. 

José Carreras, care a mărturisit că se simte 'foarte onorat', a primit decoraţia din mâinile monarhului după un concert în capitala ţării, la care au asistat regele Vajiralongkorn şi soţia sa, regina Suthida. Recitalul, care face parte din turneul de despărţire de scenă al tenorului spaniol, a fost capul de afiş al celui de-al 21-lea Festival Internaţional de Muzică şi Dans desfăşurat la Centrul Cultural din Thailanda, la care au asistat 2.000 de persoane.

În timpul recitalului, care a început cu o oră mai târziu decât era programat ca urmare a întârzierii monarhului thailandez, José Carreras (72 de ani) a fost acompaniat de soprana irlandeză Celine Byrne şi de dirijorul spaniol David Gimenez, care a condus Orchestra Regală Simfonică din Bangkok.

Programul concertului, care s-a prelungit peste două ore, a inclus arii ale compozitorilor Georges Bizet, Charles Gounod şi Manuel Fernandez Caballero. Carreras, ovaţionat în picioare de public, a declarat că după ce se va retrage din viaţa artistică îşi va dedica întreaga forţă Fundaţiei de Luptă împotriva Leucemiei, înfiinţată de tenor în urmă cu peste trei decenii pentru a învinge această boală, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel