Jertfa Crinului

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Crin Antonescu a reabilitat, sub cupola Parlamentului, demersul discutat și discutabil al suspendării pe repede înainte a președintelui Traian Băsescu. Așa cum ne-a obișnuit, Crin Antonescu a avut un discurs excepțional, punctând argumentat și cu nerv alegațiile dlui Băsescu. Ați urmărit luările de cuvânt, dacă nu le puteți citi alături.

Nu vreau să insist asupra binelui pe care dl. Băsescu l-a făcut românilor.

Ședința de ieri, cu final așteptat – suspendarea președintelui – a avut un element unic care a eclipsat toate celelalte declarații, inclusiv tânguielile dlui. Băsescu: Crin Antonescu a anunțat că, în cazul în care președintele nu va fi demis de popor, el va ieși din viața politică. Este o probă de demnitate cum rar am întâlnit în politica din România. În acest moment, Traian Băsescu pierde libertatea de a-și mai alege adversarul după bunul plac: pe dl. Victor Ponta, pe care-l acuza - cel puțin deocamdată, fără un verdict oficial - de plagiat, pe dl. Adrian Năstase, cu care se joacă cu un cinism înspăimântător de-a băgatul și scosul din pușcărie, pe dl. Dan Voiculescu, pe care tocmai l-a amenințat cu închisoarea, încalcănd toate regulile democratice, chiar de la tribuna Parlamentului. În acest moment, dl.Băsescu îl are în fața sa pe cel pe care nu și l-a dorit în niciun caz în noiembrie 2009: pe Crin Antonescu.

După ce am văzut jertfa lui Crin, ieri, în Parlament, dacă românii vor hotărî demiterea lui Băsescu și alegerea peste trei luni a lui Antonescu, atunci România pare că va avea, în sfârșit, șansa unui Președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel