Japonia, statististică alarmantă: număr prea mare de virgini la 30 de ani

Statistică alarmantă pentru guvernul unui stat din Asia: unul din patru bărbați cu vârste peste 30 de ani sunt virgini, iar fenomenul este în creștere.

În Japonia, unul din patru bărbați cu vârste peste 30 de ani sunt virgini, potrivit celor mai recente statistici guvernamentale, scrie Daily Telegraph, potrivit stirileprotv.ro. A apărut chiar și un termen special pentru a se referi la ei, "yaramiso", dar și diverse organizații și business-uri care să-i ajute să își piardă virginitatea.

De pildă, "Academia Virginilor", înființată de organizația non-profit "Mâini albe", oferă cursuri despre cum să ai o relație care să includă și sex, dar și diverse activități care să îi ajute pe "yaraiso" să scape de complexe – precum ore de desen la care creionează nuduri feminine folosind un model.

Numărul mare de virgini nu face decât să agraveze declinul demografic accentuat al Japoniei. În consecință, autoritățile încurajează programele destinate să îi ajute pe acești bărbați.

Experții consideră că o serie de probleme sociale profunde par să fi contribuit la această situație îngrijorătoare: încetinirea creșterii economice, care îi face pe bărbați să se simtă emasculați.

"Mulți și-au pierdut încrederea în sine odată cu puterea economică", spune Yoko Itamoto, șefa unei agenții matrimoniale, aceasta apreciind că ultimii 40 de ani, bărbații din Japonia au trăit într-un climat foarte dur și competitiv. 

ABSTINENȚA SEXUALĂ, în programa școlară. Propunere din partea părinților - SONDAJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel