Japonezii au inventat ceapa fără miros şi fără lacrimi

Compania japoneză House Foods Group a anunţat finalizarea procesului de producere a cepei fără miros, care nu te mai face să plângi, dar care are acelaşi gust.

 

Prin iradiere cu ioni, cercetătorii niponi au reuşit să blocheze producerea tiosulfatului de sodiu, responsabil cu mirosul şi a enzimei responsabile cu lăcrimarea şi au obţinut „Smiley Ball”, ceapa fără miros şi fără lacrimi, scrie Rador.

Pentru producerea acestui soi de ceapă s-a lucrat mai bine de 10 ani, iar cercetătorii au primit pentru această descoperire premiul Ig Nobel care, în mod tradițional se acordă pentru cele mai trăsnite, ciudate sau inutile studii și realizări știintifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel