EXCLUSIV  Prof. Ioan Lascăr, despre tratamentul modern pentru îngrijirea bolnavilor cu arsuri

ioan lascar
ioan lascar

Prof. univ. Ioan Lascăr a vorbit într-un interviu acordat pentru DC News, despre tratamentul modern care ar trebui aplicat bolnavilor cu arsuri din România. De asemenea, Ioan Lascăr vorbește despre cum ar trebui redimensionată rețeaua de îngrijire a arșilor la numărul de cazuri cu care se confruntă anual spitalele din România.

"Tratamentul modern al bolnavului ars înseamnă chirurgicalizarea lui cât mai rapidă, să îl debarasezi cât mai repede de plăgile arse, de țesuturile distruse termic și să le înlocuiești cât mai repede, fie cu piele artificială, cu substituenți din piele, fie temporar sau pe viață cu transplante de piele de la donatori. Și în final să beneficieze de ajutarea medicală efectiv utilizând autotransplante. Asta înseamnă o mobilizare rapidă a chirurgurlui pentru a scoate cât mai repede pacientul din această circumstanță.", a declarat Ioan Lascăr în emisiunea transmisă în format live-video de pe site-ul dcnews.ro

(w670)

 De asemenea, medicul Ioan Lascăr vorbește despre dimensionarea rețelei de îngrijire a arșilor la numărul de cazuri cu care se confruntă spitalele din România anual. "Fiecare mare spital din România trebuie să aibă o unitate de arși. Avem cam 700-800 de arși cu care ne confruntăm anual în România, 8 cazuri pe zi. Noi am avea nevoie de 50 de paturi de arși, iar acum avem doar șase, la ora actuală, cele din Floreasca.", adaugă Prof. Ioan Lascăr.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel