Inventing Anna, serialul din topul Netflix. Cum închipuirea dusă la delir devine realitate

Anna Sorokin/Delvey (dreapta) / Sursă foto: Instagram (@theannadelvey)
Anna Sorokin/Delvey (dreapta) / Sursă foto: Instagram (@theannadelvey)

Miniseria ”Inventing Anna” a rămas în ultimele săptămâni în topul Netflix. Serialul fascinează din prisma anvergurii pe care o serie de minciuni ale unei tinere de 35 de ani au putut să o ia. 

Inventing Anna a înregistrat cele mai multe ore de vizionare pentru un serial în limba engleză într-o săptămână de când Netflix a început un nou sistem de rating vara trecută, scrie BBC. Serialul în nouă părți, o are în distribuția sa pe Julia Garner din Ozark în rolul falsei moștenitoare germane Anna Sorokin.

Serialul a fost vizionat timp de 196 de milioane de ore săptămâna trecută și peste 77 de milioane de ore de vizionare în weekendul lansării sale pe 11 februarie. Doar Squid Game, drama coreeană rămâne cea mai vizionată emisiune de pe Netflix, atingând un apogeu de aproape 572 de milioane de ore într-o singură săptămână.

Când închipuirile unei tinere devin realitatea fragilă a înaltei societăți newyorkeze

Inventing Anna se bazează pe o investigație a unei revistei din New York asupra pretinsei aristrocrate germane Anna Sorokin, care, sub numele de Anna Delvey, a convins oamenii că este o moștenitoare europeană extrem de bogată. În fapt, ea s-a dovedit a fi o escroacă care a tras pe sfoară prieteni, hoteluri și bănci pentru sume de bani impresionante și, în cele din urmă, a fost condamnată pentru multiple capete de acuzare privind frauda în 2019.

Serialul o urmărește pe jurnalista tenace Vivian Kent, interpretată de Anna Chlumsky, în încercările ei de a descoperi adevărul.

Comportament deviant, pus sub masca greutăților îndurate de săraca fată bogată

Pentru cei care au urmărit serialul, modelul comportamental al lui Sorokin este unul repetitiv: se angajează în activități scumpe sau se cazează în locații de lux, petrece cu vedetele și persoane din înalta societate, apoi, când cardul său nu funcționează, dispare din locație sau cere ajutorul așa zis temporar al unui prieten. Totul până ce ”tatăl ei” nu va mai fi supărat pe ea. Sau îi va vira alocația. Sau băncile îi vor aproba împrumutul sau overdraftul. Doar e bogată, nu?

Nu tocmai!

După ce și-a fraudat apropiații și a fost la un pas de a extorca sume impresionante de bani de la mai multe bănci americane, Sorokin a fost încarcerată pentru că nu a plătit nota de plată a unui hotel, menționat în serial cu numele de ”W”. Și până aici i-a fost.

Odată cu băncile care doreau să inspecteze activele, de altfel fictive, ale familiei lui Sorokin, junalista Vivian Kent ajunge să îi cunoască pe părinții ”moștenitoarei”: un cuplu de emigranți ruși din Germania, care locuiau într-o modestă casă alături de fiul lor. Nimic din ceea ce Anna afișare nu era real. Ba chiar familia ei s-a dezis de ea. 

În serial, închipuirile ei delirante o urmăresc chiar și în timpul procesului (dacă chiar așa a fost nu putem spune cu siguranță), când încă pretinde că tatăl ei îi va vira o sumă mare de bani care să o scape de probleme sau chiar va veni să o scape de tot procesul. Nimic mai fals, având în vedere că familia ei s-a dezis de ea atât în fața jurnalistei, cât și a avocatului ei. Pentru Sorokin, realitatea era țesută din minciunile pe care ajunsese chiar și ea să le creadă. 

Sorokin se află în prezent în custodia ICE, dar a răspuns pe Instagram, criticând „standardele morale flexibile” și „ipocrizia flagrantă” ale lui Williams.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel