"Întâlnirile cu Securitatea au fost destul de dure". Ce relație are Mircea Baniciu cu Nicu Covaci: Au fost multe răutăți

Sursa foto: Facebook Mircea Baniciu
Sursa foto: Facebook Mircea Baniciu

Mircea Baniciu a vorbit despre relația pe care o are, acum, cu Nicu Covaci, fostul său coleg de trupă.

"Eu am lipsit de la întâlnirea de la care a pornit plecarea lor"

Nicu Covaci, Ovidiu Lipan, Josef Kappl și Erlend Krauser au fugit din țară, reușind să treacă granița ascunși în boxele Marshall ale formației, însă Mircea Baniciu nu ar fi știut nimic.

"Au fost discuții, tatonări, idei. Era o perioadă complicată și toți timișorenii își doreau să plece… Nicu Covaci plecase deja din România și a revenit pentru o perioadă scurtă în țară, timp în care s-au desfășurat niște concerte. Nicu fusese deja plecat aproape un an, iar discuția despre plecarea noastră (ca trupă) în Germania revenea mereu. Pentru noi, care eram în culmea succesului, era totuși un nonsens. Nu s-a discutat concret înainte. Eu am lipsit de la întâlnirea de la care a pornit plecarea lor. Singurul care a știut despre acea plecare a fost Nicu, el știe cu cine a vorbit și când", a spus Mircea Baniciu, într-un interviu pentru viva.ro.

"Întâlnirile cu Securitatea au fost destul de dure"

"La început, a fost foarte greu. Nimeni nu a crezut că eu nu am știut nimic, iar întâlnirile cu Securitatea au fost destul de dure. M-au lăsat totuși în pace, pentru că nu aveau ce să-mi reproșeze. Am trăit o perioadă plină de incertitudini și nu știam efectiv ce să fac. Pentru o scurtă perioadă am fost angajat pe post de arhitect la Arad, dar după două luni am plecat", a mai spus artistul.

"Ne-am dat seama că ideile noastre erau diferite"

În 1990 a început din nou să cânte alături de Phoenix, care revenise în România.

"În 1990, eram deja doi oameni total diferiți. A existat un entuziasm al reîntâlnirii, iar primele concerte au fost extraordinare, pentru că publicul știa fiecare vers. S-a ascultat mult Phoenix în anii 80 în România, în ciuda lipsurilor și a restricțiilor de tot felul, muzica Phoenix a fost prezentă în casele românilor. Însă, din păcate, după câteva concerte și câteva înregistrări, ne-am dat seama că ideile noastre erau diferite și, în final, fiecare și-a văzut de drumul lui", a mărturisit artistul.

În ce relații este acum cu Nicu Covaci

"Mi-e greu să spun. Au fost multe răutăți, dar sper că cel puțin eu am reușit să trec peste", a mărturisit Mircea Baniciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel