Inelul de logodnă oferit de Napoleon împărătesei Joséphine, scos la licitație

Josephine_de_Beauharnais,_Keizerin_der_Fransen
Josephine_de_Beauharnais,_Keizerin_der_Fransen

Inelul de logodnă al împărătesei Joséphine de Beauharnais, care i-a fost oferit de Napoleon Bonaparte în 1796, va fi scos la vânzare, bijuteria fiind estimată la un preț cuprins între 8.000 - 12.000 de euro, potrivit AFP, scrie Mediafax.

La licitația organizată de casa Osenat pe 24 martie, la Fontainebleau, un oraş aflat în apropiere de Paris, va fi scos spre vânzare inelul de logodnă oferit de Napoleon Bonaparte iubitei sale, care îi va deveni soție, Joséphine, văduva lui Alexandre de Beauharnais.

Inelul din aur are un diametru de 18 milimetri și este ornat cu un diamant şi un safir tăiate în formă de pară.

Bijuteria provine din colecţia prinţului Victor Napoleon (1862-1962), nepotul a doi regi. Acesta i-a avut ca bunici pe fratele lui Napoleon, Jérôme, rege al Westfaliei, şi pe Victor-Emmanuel al II-lea, rege al Italiei. Victor Napoleon a moştenit o mare parte din obiectele care au aparţinut lui Napoleon Bonaparte.

Pe 24 februarie 1796, Napoleon Bonaparte şi-a anunţat logodna cu Joséphine, cu care s-a căsătorit civil pe 9 martie, cu puţin timp înainte de a prelua conducerea campaniei militare din Italia.

În cadrul aceleiași licitații, va mai fi oferit spre vânzare un portret al ducelui de Reichstadt, fiul lui Napoleon I cu Marie-Louise, la vârsta de 11 ani. Portretul a fost realizat în 1823 de pictorul Peter Krafft şi este estimat între 200.000 de euro şi 250.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel