Update/ Pompierii, intervenţie rapidă la Spitalul de Copii Galaţi. Degajări mari de fum, mai multe saloane au fost evacuate - video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Copii din Galaţi. 

Update: ISU Galaţi transmite că s-au autoevacuat 85 de persoane din care: 41 copii, 33 părinţi, 8 asistente medicale, 1 îngrijitoare, 2 infirmiere.

ştirea iniţială

Conform informaţiilor Pro Lider FM, incendiul ar fi izbucnit din zona bucătăriei, de la un corp de iluminat, şi s-ar manifesta cu degajări mari de fum. Din această cauză, s-a trecut la evacuarea mai multor saloane. 

"La numărul unic de urgenţă 112 a fost anunţat că iese fum din bucătăria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi, municipiul Galaţi, str. Gheorghe Asachi. La faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale cu apă şi spumă, 1 echipaj descarcerare, 1 autoscară, echipajul SMURD tip C, echipajul SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Galati", transmite ISUJ Galaţi. 

Conform ISU Galaţi, nu ar fi persoane intoxicate, dar din cauza fumului s-a trecut la evacuarea mai multor saloane de la etajul al doilea al clădirii. Pompierii confirmă că motivul degajării de fum este un corp de iluminat din bucătăria spitalului. 

Incendiu la Spitalul Louis Ţurcanu din Timișoara. Planul Roșu de intervenție a fost activat și zeci de copii și părinți au fost evacuați de urgență

Autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție și zeci de persoane, copii, părinți și cadre medicale, au fost evacuate, la jumătatea lunii septembrie, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu Timişoara.

Fumul a fost observat după miezul nopții la primul etaj al clădirii. Incidentul a fost anunțat la 112, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție.

Potrivit autorităților, 42 de copii și 41 de adulți au fost evacuați. Cei mai mulți dintre pacienții evacuați au fost transferați la alte unități medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului.

Pompierii au stabilit că fumul gros a fost provocat de un scurt circuit la echipamentele electrice. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor ISU.

La fața locului au intervenit numeroși pompieri, dar și polițiști și jandarmi, scrie Antena 3.

Incendiu la Spitalul de copii din Iași

Un incendiu a izbucnit pe 3 iunie la Spitalul de copii din Iași. Pompierii au intervenit după ce au fost anunțați prin 112 că din clădire iese foarte mult fum.

Incendiul a izbucnit la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iași.

Din primele informații, fumul provenea de la primul etaj al clădirii. Mai multe echipaje ISU au intervenit la fața locului. 

„Incidentul a fost în corpul nou al spitalului. Ne întoarcem la bază. Nu sunt persoane de evacuat”, a anunțat Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași.

Managerul Spitalului de Pediatrie 'Sf. Maria' din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.

Potrivit sursei citate, în acea zonă se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii.

'A fost pe zona de mijloc a spitalului, zonă intermediară între două tronsoane. Probabil că există o comunicare de jos în sus, pe acele tronsoane tehnice, de unde a venit acest fum-funingine către partea medicală. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Incidentul a fost cam 10 minute: un fum intens, funingine, după aceea s-a ventilat, s-a oprit totul, dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare', a declarat Alina Belu.

Ea a arătat că în zona funcţională a spitalului nu există avarii.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel