În România se interzic centralele în blocurile noi, în Marea Britanie se montează staţii de încărcare pentru maşini electrice

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

În timp ce ministerul Mediului din România vrea să interzică montarea de centrale de apartament în blocurile nou construite, în clădirile noi din Marea Britanie se vor monta şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

'Atât ministerul, cât şi UAT-urile şi cetăţenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocaţi în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată.'

'Campania #VinereaVerde atrage atenţia asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun, putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuinţelor trebuie să găsim soluţii de lungă durată. Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conţine printre altele şi interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile în care locuiesc acum', a scris, vineri, pe Facebook, ministrul interimar de resort, Barna Tanczos. 

Oficialul a adăugat că, în cazul locuinţelor noi, soluţia ar putea fi instalarea unei o centrale termice comună sau conectarea reţelelor de încălzire ale oraşelor.

'Aceste locuinţe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la reţelele de încălzire ale oraşelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acţiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor', a subliniat ministrul Mediului.

În Marea Britanie, staţii de încărcare pentru maşinile electrice 

Staţii de încărcare pentru vehiculele electrice vor trebui să fie instalate în noile clădiri din Marea Britanie începând de anul viitor, în conformitate cu un nou act legislativ ce urmează a fi anunţat luni de Boris Johnson, a informat biroul premierului britanic într-un comunicat difuzat duminică, transmite Reuters.

Conform sursei citate, aceste noi reglementări vor conduce la instalarea a 145.000 de noi staţii de încărcare în fiecare an, până în 2030, când vânzarea de autoturisme noi care funcţionează pe bază de benzină şi motorină va fi interzisă în Marea Britanie.

Reglementările se vor aplica atât locuinţelor noi, cât şi clădirilor non-rezidenţiale, precum birouri şi supermarketuri. De asemenea, se vor aplica şi clădirilor care trec prin renovări de amploare la finalul cărora vor avea mai mult de 10 locuri de parcare.

Premierul Boris Johnson urmează să anunţe noua lege într-un discurs ce va fi ţinut luni la conferinţa anuală a Confederaţiei Industriei Britanice.

Accelerarea investiţiilor în infrastructura de încărcare, în ideea de a facilita tranziţia la vehiculele electrice, este unul din elementele cuprinse într-o strategie naţională privind ajungerea la emisii zero, publicată luna trecută de guvernul britanic, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel