Heterosexualii tineri, în topul îmbolnăvirii cu HIV/SIDA în România

cuplu-sida
cuplu-sida

Conform ultimelor statistici, din 619 români nou-diagnosticaţi cu HIV, 43% au vârsta cuprinsă între 20-29 de ani şi 64% s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat. Pornind de la aceste statistici, Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) organizează o campanie de prevenire a infectării cu virusul HIV şi de încurajare a testării în cadrul Festivalului Peninsula, în perioada 23-26 august 2012.

,,Sunt două mesaje principale pe care ne dorim să le transmitem tinerilor peninsulari: <> şi <> Am ales să transmitem aceste mesaje şi să desfăşurăm campania la Festivalul Peninsula pentru că aici se află publicul căruia vrem să ne adresăm în mod special. Din datele organizatorilor, cei mai mulţi peninsulari au vârste cuprinse între 20-24 de ani. Pe de altă parte, la nivelul anului 2011, jumătate din noile cazuri de HIV depistate erau chiar în rândul tinerilor cu vârste între 20-24 de ani.” a declarat dr. Maria Georgescu, Director Executiv ARAS.

Un raport publicat de Fundaţia Tineri pentru tineri în anul 2012 arată că 54% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani nu au folosit prezervativul pentru fiecare contact sexual ocazional şi 16,3% nu l-au folosit niciodată.

,,Toate aceste statistici demonstrează că mulţi dintre tinerii activi sexual nu sunt conştienţi de riscurile la care se supun în cazul unui contact neprotejat. De aceea este important ca ei să conştientizeze utilitatea prezervativului în protecţia împotriva virusului HIV. Foarte important este şi ca tinerii activi sexual să mergă să se testeze şi în cazul unui rezultat pozitiv, să facă tratament. Durata de viaţa a bolnavilor cu HIV care urmează continuu şi cu stricteţe tratamentul prescris de medic este similară cu durata de viaţă a unei persoane sănătoase.” a adăugat dr. Georgescu.

,,Publicul care vine la Festivalul Peninsula este un public tânăr, avid de distracţie şi în acelaşi timp deschis noilor informaţii. Ne bucurăm că activităţile ARAS sunt gândite tocmai pentru publicul tânăr al Festivalului, iar mesajele privind prevenirea şi testarea HIV sunt transmise într-un mod atractiv pentru peninsulari. Sperăm că tinerii vor merge în număr cât mai mare la cortul ARAS, vor participa la concursuri şi vor pleca de acolo nu doar cu prezervative ci şi cu multe informaţii despre HIV.” a declarat Bodor Laszlo, Director al Festivalului Peninsula.

Peninsularii sunt aşteptaţi la cortul ARAS de voluntari cu experienţă ai asociaţiei şi de medici specialişti cu informaţii detaliate despre HIV, cu prezervative gratuite, concursuri cu premii şi alte activităţi pe ritmuri de tobe conduse de Florin şi Robi de la Sistem. Campania organizată de ARAS în cadrul Festivalului Peninsula este sprijinită de Abbott România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel