Hainele viitorului. Îmbrăcăminte inteligentă, în folosul sportului

Sport
Sport

A fost dezvoltată o țesătură computerizată ce ar putea transforma o piesă de îmbrăcăminte într-un tracker de fitness.

Ţesătura este realizată cu ajutorul unor senzori moi și elastici, care pot transmite date despre o gamă largă de mișcări ale corpului uman. Tehnologia ar putea fi utilizată pentru a realiza „îmbrăcăminte inteligentă".

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard, Massachusetts, au incorporat acum elemente în ţesătură pentru a crea un senzor care poate fi purtat într-un mod comod. „Suntem cu adevarat încântaţi de acest senzor, deoarece, prin folosirea materialelor textile în construcţia sa, este potrivit pentru a face îmbrăcăminte inteligenta", a spus Conor Walsh.

Autorul principal al studiului a spus că „această tehnologie deschide abordări complet noi pentru diagnosticarea persoanelor care le poartă. Fără îndoială, va avea un rol central în viitorul asistenței medicale la domiciliu".

Senzorul poate urmări chiar și cea mai mică mișcare, prin monitorizarea constantă a încărcăturilor electrice mici în timp ce se deplasează prin material.

Cercetătorii speră că această tehnologie ar putea fi utilizată pentru aplicații de captare a mișcării. Aceste aplicații includ îmbrăcăminte pentru sport ce urmărește performanța. „Această lucrare prezintă rezultate promițătoare pentru monitorizarea mișcării umane în sport, pentru optimizarea performanțelor sau pentru scopuri de instruire", a declarat co-autorul Ozgur Atalay pentru Seeker, notează Daily Mail.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel