Google va lansă o consolă de jocuri și un ceas cu Android

google
google

Google speră astfel să atace produse similare care ar putea fi lansate de Apple, au precizat persoanele citate. Google anticipează că Apple va lansă o consolă de jocuri video odată cu nouă versiune a sistemului Apple TV. Informația a apărut în Wall Street Journal, publicație care citează surse din interiorul companiei. 

Autor: Silvana Dragne

Compania care operează cel mai mare motor de căutare pe internet se pregătește de asemenea să lanseze o nouă versiune a "sferei" Nexus Q, dispozitivul prezentat anul trecut dar care nu a mai ajuns la vânzare pentru publicul larg, au adăugat sursele apropiate companiei.

Nexus Q, echipată de asemenea cu Android, este un gadget de sufragerie specializat în redarea de conținut media de pe internet. Google vrea să creeze noile produse cu resurse proprii și, de asemenea, să le comercializeze prin propriile canale.

Contactați de WSJ, reprezentanții Google și Apple au refuzat să comenteze informațiile.

Lansat în anul 2008, Android este cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone-uri și tablete, cu o cotă de piață de 75%, respectiv 57% la nivelul primului trimestru al acestui an, potrivit datelor IDC.

Alți producători de hardware au lansat deja console de jocuri cu Android, mizând pe popularitatea sistemului de operare și pe creșterea jocurilor destinate platformelor mobile.

Sony și Microsoft au prezentat recent noile versiuni ale consolelor Playstation și Xbox, care vor fi disponibile publicului spre sfârșitul acestui an.

Vânzările de jocuri pentru Playstation, Xbox și Nintendo Wii au totalizat aproape 25 miliarde de dolari anul trecut, potrivit datelor PwC.

Google va lansa în această toamnă următoarea versiune a sistemului Android, principalele îmbunătățiri fiind destinate smartphone-urilor ieftine, populare în statele emergente, au afirmat alte surse.

Între timp, diviziile Android, Google X și Motorola lucrează la dezvoltarea unui smartphone premium denumit "Moto X", în timp ce compania pregătește și smartphone-uri mai ieftine sub brandul propriu, destinate piețelor emergente, potrivit informațiilor obținute de WSJ.

Odată cu noua versiune a Android, Google vrea să extindă agresiv gama de produse echipate cu sistemul de operare, vizând inclusiv electrocasnice mari, precum frigidere. Android este oferit gratis producătorilor de hardware, precum Samsung Electronics, Google câștigând astfel venituri generate de serviciile online, precum motorul de căutare sau platformă YouTube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel