Google o omagiază pe Amelia Earhart printr-un logo special

Amelia Earhart, unul dintre pionierii aviației și o militantă pentru drepturile femeilor, este omagiată, marți, de Google printr-un logo special, la 115 ani de la nașterea acesteia. 

 Fiica unui jurist căzut în patimile alcoolului, Amelia Earhart s-a născut la 24 iulie 1897. A studiat medicina vreme de un an la Columbia University din New York, dar a renunţat. În 1920 a zburat pentru prima dată cu avionul şi atunci a încolţit în mintea ei un vis: să devină pilot.

 Fără bani, a luat primele lecţii de zbor în 1921, şi în acelaşi an, cu banii economisiţi din numeroasele joburi avute între timp, şi-a cumpărat un avion, care a urcat la 4.300 de metri înălţime, un record pentru o femeie atunci. În iunie 1928 a fost prima femeie pasager care a traversat Atlanticul. A făcut-o apoi ca pilot, în mai 1927, devenind între timp o militantă pentru drepturile femeii. În 1937, în timpul unei tentative de a face înconjurul lumii, avea să dispară pentru totdeauna. sursa: wikipedia.

 Amelia Earhart 1897 – 1939: Amelia Earhart a fost prima femeie care a traversat singură Oceanul Atlantic, dar când a încercat să zboare în jurul lumii, în 1937, avionul ei s-a prăbuşit şi a fost declarată moartă. Unii oameni cred că avionul ei a aterizat forţat pe teritoriu japonez şi a decis să îşi creeze o nouă identitate. Teoria este susţinută de faptul că ar fi fost văzută, de mai multe ori, în Japonia. Alţii sunt de părere că a fost capturată şi ucisă de japonezi.

 Ultimele ei transmisiuni radio, făcute cu o voce frenetică, către un vas al pazei de coastă, în care părea că spune că s-a rătăcit, sporesc şi mai mult misterul. Amelia Earhart a devenit o celebritate de talie mondială la începutul anilor 1930 când a stabilit multe recorduri în domeniul aviaţiei, cu ajutorul unui model de avion Lockheed Vega vopsit în roşu, pe care îl numea "micul meu autobuz roşu". Ea a fost prima femeie care a zburat singură deasupra Oceanului Atlantic şi prima femeie care a traversat Statele Unite ale Americii în cadrul unui zbor fără oprire. După ce avionul ei a dispărut deasupra Oceanului Pacific, guvernul american a cheltuit peste 4 milioane de dolari cercetând o zonă de mărimea statului Texas, însă nu a descoperit nimic.

Pentru meritele sale în domeniul pilotajului şi aviaţiei, Amelia Earhart a fost distinsă de preşedintele american Herbert C. Hoover cu medalia "National Geographic Society".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel