Google a prezentat prima sa tabletă, Nexus 7

nexus-7
nexus-7

Google a prezentat miercuri seară, la San Francisco, prima tabletă dezvoltată de companie, Nexus 7, cu ecran de 7 inci şi preţ de pornire de 199 de dolari, care ar trebui să pună probleme produselor din aceeaşi categorie de preţ şi să crească popularitatea Android pe o piaţă dominată de Apple iPad.

Tableta va rula cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, denumită Jelly Bean, a anunţat compania la Google I/O, conferinţa anuală cu dezvoltatorii găzduită la San Francisco, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Google a prezentat totodată Nexus Q, un dispozitiv în formă de sferă, "pentru sufragerie", care poate reda muzică şi filme de pe internet şi se conectează cu alte electronice Android compatibile din casă.

După ce s-a impus pe piaţa smartphone-urilor prin sistemul de operare Android, Google vrea să intre în forţă pe segmentul tabletelor, estimat la 66,4 miliarde de dolari pe an. Deşi pe piaţă există deja tablete bazate pe Android, produse de companii precum Samsung, Asus, Motorola Mobility sau Amazon.com, iPad-ul de la Apple domină încă vânzările, cu o cotă de piaţă estimată la peste 60% anul trecut.

Tableta Google atacă segmentul de preţ 200 de dolari, unde cel mai de succes produs este Kindle Fire (Amazon.com), care rulează o versiune puternic modificată a Android.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel