Ghimbirul are numeroase beneficii pentru sănătate, printre acestea numărându-se întărirea sistemului imunitarea, prevenirea răcelilor şi gripelor.
Această plantă este folosită de secole pentru a reduce inflamaţia şi simptomele bolilor inflamatorii.
Ceaiul de ghimbir se prepară foarte simplu: ai nevoie de o linguriţă de ghimbir, de două căni de apă, o linguriţă de miere sau sirop de arţar şi de sucul de la o jumătate de lămâie. Se pune apa la fiert, iar când dă în clocot, se adaugă ghimbirul strivit sau tăiat felii foarte subţiri. După se opreşte apa şi se lasă ghimbirul la infuzat timp de zece minute. La final, se adaugă lămâia şi îndulcitor după gust.
Consumat des, ghimbirul te va ajuta să arzi calorii, să scazi nivelul colesterolului şi să te hidratezi mai bine.
[citeste si]
De asemenea, ghimbirul este o mirodenie care se foloseşte în reţetele de curry cu pui, plăcintă cu dovleac, dar şi în smoothie-uri.
Potrivit elle.ro, dacă se depăşeşte limita de 5 grame pe zi, acesta poate cauza iritaţii ale pielii, gaze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News